Pet zdravih navika za 2019. godinu

zdravlje, zdrave navike, novogodišnje odluke
Pixabay
Redovito vježbanje i zdrava prehrana su važni, ali postoje i drugi učinkoviti načini pomoću kojih možemo poboljšati svoje zdravlje

Možda ste već odlučili kojih nezdravih užitaka ćete se riješiti u novoj godini i nema ništa loše u tome što, na primjer, želite jesti zdravije i poboljšati svoj izgled. Međutim, često padamo na brojne dijete i instant rješenja koja nas ostavljaju razočaranima i izgladnjelima već do početka veljače, piše Health24.

U nastavku pročitajte nekoliko zdravih navika koje ne zahtijevaju svakodnevnu konzumaciju salate, prakticiranje raznih dijeta ili naporne treninge.

1. Vodite računa o svom mentalnom zdravlju

Nemojte zanemarivati svoje mentalno zdravlje. Sve je više osoba u svijetu koje se bore s nekim oblikom depresije ili anksioznosti. Ako sumnjate da patite od depresije, anksioznosti ili nekog drugog poremećaja, nemojte se plašiti potražiti pomoć.

2. Početkom godine obavite sve preglede

Danas je dostupan velik broj testova za različite bolesti, a poznato je da će ishod biti povoljniji ako se neka bolest otkrije ranije.

3. Stvorite pozitivnu sliku o sebi

Nezdrav životni stil može narušiti vaše zdravlje, ali ako imate negativnu sliku o sebi to može imati dalekosežnije posljedice. Umjesto da se sve vrti oko brojeva i rezultata, pobrinite se da se na svom putu do ostvarenja ciljeva osjećate izvrsno.

4. Zaboravite na “moderne” dijete

Umjesto podvrgavanja nekoj restriktivnoj dijeti i donošenja odluke da ćete odmah početkom nove godine izbaciti sve slatkiše i slično, poradite na tome da iz svoje prehrane postupno izbacite prerađenu, nezdravu hranu i zamijenite je zdravijim opcijama.

5. Izdvojite vrijeme za opuštanje

Još jedan od važnih koraka kada je briga za vlastito tijelo u pitanju je taj da morate odvojiti vrijeme za opuštanje, bilo to čitanje knjige, šetnja, jednostavna meditacija ili vježbanje kod kuće.