10 najboljih poslova na svijetu

Lego, top 10 poslova
Foto. Pixabay

Ne znamo jesu li ovo najbolji poslovi što se tiče plaće ili lakoće, ali su zasigurno neobični, nesvakidašnji te odskaču od takozvanih 9-5 poslova. Ovo je 10 najčudnijih i najzanimljivijih poslova iz cijelog svijeta.

1. Savjetnik za čokoladu

Posao se čini kao savršen za sladokusca s posebnom ljubavlju prema čokoladi. Savjetnik za čokoladu sugerira odabir prave čokolade za klijenta ili proširenja njegove ponude te daje savjete u vezi prodaje i brenda.

Louise Thomas radi u čokoladnoj industriji dvije godine, no njena strast prema čokoladi traje šest godina. Njen posao se sastoji od organiziranja događanja i konzultiranja klijenata u odabiru prave čokolade za njihov brend.

2. Kušač piva

Mnoge pivovare zapošljavaju ljude čiji je zadatak kušanje i ocjenjivanje kvalitete piva prije nego dospije na police. Kako bi netko postao kušač piva, mora imati iskusno nepce. U Walesu je to prilično popularno zanimanje što dokazuje preko 250 prijava na ovo mjesto u pivovari Evan-Evans.

3. LEGO kipar

Ovaj posao se čini kao san snova za svako dijete koje se ne želi odreći Lego kockica čak ni kada odraste. LEGO ima niz ovlaštenih profesionalaca koji izrađuju skulpture od kockica. Konkurencija za posao je velika, a Andrew Johnson je osim predaje zanimljivog videa, morao proći kroz tri kruga natjecanja kako bi dobio posao među 45 kandidata.

4. Čuvar otoka

Ova pozicija je kreirana za promoviranje Velikog koraljnog grebena u Australiji. Ben Southall je dobio posao i za svoj rad zarađuje oko 73.000 funti za period od šest mjeseci. On živi na otoku pola godine, istražuje, pliva, uživa i dokumentira svoje iskustvo kroz pisanje bloga i snimanje.

5. Čistač akvarija s morskim psima

Čišćenje prozora sigurno nije među najpoželjnijim zanimanjima. Međutim, dodajte jedne od najopasnijih životinja u cijelu priču, gomilu ljudi koji vas promatraju i opremu za ronjenje, dobivate uzbudljivi i pomalo opasan posao.

6. Profesionalni spavač

Ako ste ovisni o spavanju, uredno odgađate alarme ili spavate na radnom mjestu, možda biste trebali pretvoriti vaš porok u karijeru. Profesionalni spavači sudjeluju u istraživanjima i snovima i spavanju ili testiraju ležajeve prije puštanja u prodaju. 2009. žene su plaćene za spavanje kao dio živuće izložbe u muzeju za suvremenu umjetnost u New Yorku.

7. Kuhar u podmornici

Posao definitivno nije za klaustrofobične ljude, ali plaća možda pomogne u prevladavanju fobije. Najplaćeniji čovjek u australskoj vojsci bez čina je kuhar u podmornici. Viši kuhar u australskoj mornarici sa šest godina iskustva zarađuje oko 200.000 dolara godišnje.

8. Pljenitelj zrakoplova

Uživate li u avanturama i visoko-stresnim situacijama, ovo je posao za vas. Pljenitelji zrakoplova mogu dobiti proviziju do 10 posto od preprodajne cijene zrakoplova kojeg vrate za banku. Za avione koji koštaju po nekoliko milijuna dolara, dobiju i do 600.000 funti po avionu.

9. Etički haker

Hakeri često mijenjaju strane, a umjesto da kradu informacije, postaju etički hakeri. Etičko hakiranje koristi se za pronalaženje rupa u IT sustavu. Računalni stručnjaci napadaju sigurnosne sustave u ime korisnika u svrhu pronalaska slabosti sustava koje bi hakeri mogli iskoristiti.

10. Lovac na glave

Ako se želite baviti ovim poslom, morat ćete se preseliti u SAD i pridružiti industriji koja se bavi pronalaženjem kriminalaca i utjerivanjem pravde za novac. Zbog rizične prirode posla, osoba može zaraditi preko 100.000 dolara godišnje.