Namirnice koje pomažu skinuti salo s trbuha

tjelovježba, prehrana,
Pixabay
Tjelovježba je važna, ali za ravan stomak morate obratiti pozornost i na namirnice jer vam neke mogu biti korisne za ostvarivanje cilja

Ako već vježbate, a čini vam se kao da vaš trbuh nikada neće biti ravan, sigurno je stvar u prehrani. Donosimo vam nekoliko namirnica koje će vam pomoći da smanjite salo na trbuhu.

Zob i orasi

Vlakna se trebaju redovito nalaziti na vašem jelovniku, i to u dovoljnim količinama. Namirnice bogate vlaknima su grah, zob, orašasti plodovi… Preporučeni dnevni unos je 25-35 grama. Osim što, uz tjelovježbu, pomažu topljenju sala oko trbuha, dulje će vas držati sitima.

Banane

Banane su bogate vlaknima, što znači da će vas učiniti sitima, a kalij, koji također sadrže, može pomoći u izbacivanju viška tekućine iz tijela. Banane također sadrže vrstu škroba koja smanjuje apetit.

Lubenica

Lubenica je voće koje također sadrži kalij koji pomaže u rješavanju viška vode. Studija sa Sveučilišta Kentucky pokazala je da konzumacija soka od lubenice pomaže smanjiti masno tkivo i sniziti kolesterol.

Probiotički jogurt

Probiotički jogurti sadrže dobre bakterije koje pomažu u regulaciji probave i izvor su proteina, kalcija i vitamina B12 te mogu pomoći u borbi protiv masnih naslaga oko trbuha.

Pepermint

Ekstrakt paprene metvice smanjuje plinove i olakšava iritaciju probavnog sustava.

Čaj od kamilice

Hidratacija je još jedan od načina borbe protiv sala na trbuhu, a ispijanje čaja može vam pomoći da dođete do preporučenih deset čaša tekućine. Istraživanja su pokazala da stres itekako može utjecati na težinu i povećati masne naslage oko trbuha, a čaj od kamilice umiruje tijelo i smanjuje nadutost.

Tamna čokolada

Tamna čokolada s više od 60 posto kakaa ima visoka antioksidativna svojstva, a studija iz San Diega je utvrdila da su oni koji su redovito jeli tamnu čokoladu imali niži indeks tjelesne mase od onih koji je nisu konzumirali.

Leća

Leća, slanutak i bijeli grah prepuni su proteina i vlakana, a njihova konzumacija će vas spriječiti da se kasnije prejedate. Također su dobri izvori željeza i korisni su za poboljšanje vašeg metabolizma.

Čili papričice

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Kalifornija pokazalo je da dihidrokapsiat (tvar slična kapsaicinu) ubrzava metabolizam za oko 8 posto te podiže tjelesnu temperaturu i tako pospješuje potrošnju kalorija.

Zeleni čaj

Antioksidanti koji se nalaze u ovom čaju mogu povećati razinu energije, poboljšati probavu i brže sagorjeti masnoće.

Izvor: Živim.hr