Najromantičnija putovanja za parove diljem SAD-a

par, putovanja, auto
Pikrepo.com

U društvu je poznato uvjerenje kako upravo putovanja mogu biti zaslužna za zbližavanje odnosa dvoje ljudi. Stranica Travelandleisure.com donosi nekoliko mogućih i nezaboravnih putovanja za parove koja se protežu najljepšim dijelovima SAD-a.

Regija Nove Engleske: Maine, New Hampshire i Vermont

Camden
Wikimedia Commons

Osim grada Camdenu, “dragulja obale Maine”, koji se diči najljepšim svjetionicima, obavezna postaja je i Portland, koji osim bogate umjetničke prošlosti sadržava i razne pivovare koje preporučuju za obilazak.

Od Los Angelesa do San Luis Obispo (Kalifornija)

Santa Barbara
Flickr.com

Krenuvši od nezaboravnog Los Angelesa koji je poznat po svojim kultnim znamenitostima, preporučuju nastavak putovanja zapadno prema gradu Venturi, koji je nadomak poznatom ljetovalištu Santa Barbara. Ovdje se za sve ljubitelje avanturizma ono nudi mogućnost surfanja.

Put na kraju završavate u San Luis Obispou, koji osim raznovrsne palete aktivnosti u prirodi nudi i nezaboravne kulinarske doživljaje.

Sjeverozapadni nacionalni parkovi

nacionalni park Grand Teton
Npv.gov

Ovo putovanje započinjete s nacionalnim parkom Yellowstone koji je poznat po velikom broju izvora i gejzira. Slijedi nacionalni park Grand Teton (Wyoming) koji je poznat po jednim od najljepših planinskih krajolika.

Posljednji na popisu je nacionalni park Canyonlands, koji će putovanje sigurno obilježiti radi svojeg pustinjskog ugođaja.

Od Chicaga do Santa Monice

Cadillac Ranch
Pixabay.com

Chicago, kao prva stanica ove rute ali i treći najveći grad SAD-a, nudi mnoštvo: od važnih muzeja sve do dobrih delicija u najboljim restoranima. Za nastavak odlazite prema Texasu i obavezno stajete u posjet “Cadillac Ranchu“, javnoj umjetničkoj instalaciji iz 1974. U Arizoni preporučuje se zanimljivi nacionalni park Petrified Forest (u prijevodu: Okamenjena šuma).

Za kraj putovanja ostaje sunčana Kalifornija.

Obala Oregona

Krajolik obale Oregona
Flickr.com

Za početak ovoga putovanja obavezno treba svratiti u državni park Samuel H. Boardman State Scenic Corridor. Dužine 19 kilometara poznat je po svojoj gustoj šumi i neravnoj obali, ali i bistroj vodi. Nastavite prema arheološkom nalazištu Ecola State Park (Oregon) koji će vam svojim važnim ostacima i drugim artefaktima zasigurno ostati u sjećanju.

Završite ovo putovanje u gradu Seaside koji je poznat po jazz festivalu koji se održava svake godine, ali i mnogim drugim koncertima i događajima na otvorenom.

Izvor: Travelandleisure.com

Pročitajte više: