Kontroverzni servis za upoznavanje otkriva gdje žive “najružniji” muškarci i žene

plavokosa djevojka
Foto: Anemone123/Pixabay

Ljepota je u oku promatrača, glasi jedna od izreka, a u ulozi “promatrača” ovog je puta bio online servis za upoznavanje BeautifulPeople

Kontroverzni servis za upoznavanje BeuatifulPeople omogućuje korištenje usluga samo atraktivnim ljudima, a prema ljestvici ljepote koju su oni definirali, Njemice i Irci su “najružnije žene i muškarci na svijetu”.

Da bi se neka osoba mogla pridružiti ovoj zajednici koja broji pet milijuna članova prethodno mora dobiti odobrenje, a prema rezultatima s njihove godišnje ljestvice samo šest posto prijavljenih Iraca je dobilo pristup servisu, dok je tu “čast” imalo 13 posto Njemica.

“U Hollywoodu postoji puno primjera jako zgodnih Iraca, poput Ciliana Murphyja, Colina Farella, Michaela Fassbendera i Jamieja Dornana. Međutim, to je iznimka, a ne pravilo. Nažalost, ako pogledamo statistiku, muškarci iz Irske su neosporno najružniji u svijetu”, izjavio je za Mirror direktor servisa BeautifulPeople Greg Hodge.

U prosjeku samo jedna od pet osoba uspije dobiti pristup ovoj platformi za upoznavanje, a to najčešće polazi za rukom Skandinavcima.

Prema podacima s ljestvice, pristup je dobilo više od 70% prijavljenih Norvežanki, a iza njih slijede Šveđanke sa 61%. Kada su u pitanju muškarci, najbolje prolaze Šveđani sa 60%, a zatim Brazilci s 41% odobrenih zahtjeva.

Spomenuta internetska platforma se već ranije često nalazila na udaru kritika, ali osnivač i vlasnik u njihovu obranu tvrdi da oni ljepotu definiraju na “fer i demokratski način”.