Znastvenici izračunali koliko dugo ženama treba da postignu orgazam

plavokosa djevojka, ženski orgazam
Foto: Claudio_Scott/Pixabay

Iako neki muškarci možda misle suprotno, seks je za žene bolji ako na njega gledamo kao na maraton, a ne kao na sprint

Znamo da se ukusi razlikuju, a to vrijedi i kada je seks u pitanju. Dok jedni vole obaviti taj čin na brzaka, drugi mu se vole posvetiti i uživati u njemu neko vrijeme. Grupu znanstvenika zanimalo je što od to dvoje više odgovara ženama, a rezultati studije čiji je cilj bio otkriti koliko je dugo potrebno ženama da svrše objavljeni su u Journal of Sexual Medicine i vjerojatno su suprotni od onoga što većina muškaraca misli.

Naime, dok je jednom prosječnom muškarcu za postizanje orgazma potrebno samo šest minuta, ispada da je ženama za to u prosjeku potrebno 13,41 minuta.

Kako bi došli do ovog rezultata, znanstvenici su pratili 645 heteroseksualnih žena iz 20 zemalja, najvećim dijelom iz Velike Britanije, Nizozemske, Indije i SAD-a. Prosječna starost ispitanica iznosila je oko 30 godina, a sve su one bile u monogamnim vezama. Svaka od njih trebala je pokrenuti štopericu kada se seksualno uzbudi i zaustaviti ju onda kada svrši.

Vrijeme su mjerile tijekom osam tjedana, a rezultati su se kretali između 12,76 i 14,06 minuta. Za to vrijeme 17 posto ispitanica nijednom nije doživjelo orgazam.

Stručnjaci su također otkrili da penetracija nije ključna za orgazam i da je samo 31,4 posto ispitanica postiglo vrhunac zahvaljujući tome, dok je kod ostalih 68,6 posto bila je potrebna neka dodatna stimulacija poput ljubljenja, laganog grickanja ili dodirivanja drugih dijelova tijela.

Također se pokazalo da su neki položaji povoljniji od drugih pa je tako za 42,2 posto ispitanica bilo lakše postići orgazam kada su one bile gore. Ono što nema nikakav utjecaj na brzinu postizanja orgazma je status veze, jer je i ženama koje su u braku i onima koje su u vezi bilo potrebno otprilike jednako dugo da svrše.

I za kraj jedna zanimljiva činjenica koja je otkrivena tijekom istraživanja – žene koje žele postići snažnije orgazme navodno bi tijekom seksa trebale nositi čarape.