5 serija koje ćemo gledati u travnju

muškarac i žena ispred tv-a, muskarac s daljinskim u ruci
Foto: JEESHOTS.com/Pexels

Proljeće koje je pred nama očito neće biti isto kao ona prijašnja, na opuštena druženja na otvorenom, ispijanja kava na osunčanim terasama omiljenih kafića i ostale aktivnosti u kojima inače uživamo ipak ćemo morati pričekati još neko vrijeme. No, situacija u kojoj se nalazimo odlična je prilika da bez grižnje savjesti uživamo u maratonu TV serija. Donosimo vam nekoliko prijedloga za travanj.

Unorthodox

Ova mini serija od četiri nastavka zasnovana je na memoarima Debore Feldman iz 2012. godine – The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots. Donosi zanimljivu priču o djevojci koja želi promijeniti svoj život, na tom putu prema promjenama suočava se s brojnim preprekama i izazovima. Esty je odgajana u hasidskoj četvrti u njujorškom Brooklynu, a s 19 godina odluči pobjeći iz ugovorenog braka. Završava u Berlinu gdje upoznaje skupinu studenata na konzervatoriju i time otkriva sasvim drugačiji, slobodni svijet u kojemu vidi spas.

Killing Eve

Killing Eve je serija koja je napetom radnjom i neočekivanim zapletima osvojila publiku diljem svijeta pa tako mnogi s nestrpljenjem očekuju 12. travnja, dan kada će moći nastaviti s praćenjem uzbudljive igre mačke i miša koja se vodi između agentice M15 Eve Polastri (Sandra Oh) i psihopatkinje Villanelle (Jodie Comer).

La Casa de Papel

La Casa de Papel (eng. Money Heist) je iznimno popularna španjolska krimi serija koju su neki od vas možda već gledali, a ako i niste, sigurni smo da ste barem čuli za nju. Radnja prati grupu kriminalaca koje je okupio inteligentni i tajnoviti ‘profesor’ kako bi obavili pljačku stoljeća, a ovih je dana stigla i četvrta sezona serije. Gledatelji su bili oduševljeni s prve tri sezone, a što se tiče četvrte, samo ćemo reći da ju je tvorac serije Álex Pina najavio sljedećim riječima: “Mogu obećati publici da će zaboraviti na tešku situaciju gledajući ovaj show”.

How to Fix a Drug Scandal

Netflixova mini dokumentarna serija donosi priču o bivšoj zaposlenici kriminalističkog laboratorija, Amerikanki Sonji Farak, koja je bila zadužena za testiranje uzoraka koji bi potvrđivali zloupotrebljava li netko drogu ili ne. Farak se blago rečeno previše uživjela u posao pa se prvo počela poigravati s dokazima jednog slučaja, a onda je kasnije i sama počela konzumirati drogu koju je trebala ispitati te je na kraju postala ovisnica.

Tiger King

Za kraj smo ostavili Netflixovu seriju koja je vjerojatno jedna od najluđih stvari koje možete pogledati ovih dana. Radnju je gotovo nemoguće sažeti u par rečenica, a prati jako specifične, ekscentrične vlasnike privatnih zooloških vrtova koji se međusobno sukobljavaju. U fokusu serije je Joe Exotic, osoba koja je specifična u svakom pogledu i koja svojom pojavom nikoga ne ostavlja ravnodušnim.