5 zanimljivih TV serija koje ćete pogledati u jednom dahu

žena s kokicama
Foto: JESHOOTS-com/Pixabay

U moru hvaljenih serija ponekad je teško odlučiti što početi gledati, ali u nastavku vam donosimo nekoliko zanimljivih prijedloga

Dead to Me

Radnja serije prati uspješnu trgovkinju nekretninama Jen Harding (Cristina Applegate). Jen ima problema s ispadima bijesa, a nedavno je ostala i bez muža koji je poginuo u automobilskoj nesreći. Osim ispadima bijesa, protiv tuge se bori cinizmom i opsesivnom pregledavanjem oštećenih automobila po susjedstvu, na kojima traži tragove udarca. Odlučuje se pridružiti grupi potpore koju vodi lokalni pastor i ondje upoznaje Judy (Linda Cardellini). Jen i Judy će se vrlo brzo snažno povezati, ali ispostavi se da Judy baš i nije onakva osoba kakvom se predstavljala.

Russian Doll

Ova Netflixova serija je već na samom početku 2019. pobrala jako visoke ocjene kritike na sajtovima kao što su Rotten Tomatoes i Metacritic i prozvana je ‘najboljom serijom godine’. Radnja se vrti oko newyorške softverske inženjerke Nadje Vulvokov (Natasha Lyonne) koja slavi svoj 36. rođendan. Nadja u noći nakon proslave svog rođendana pogine tako što je pregazi auto, a u svim sljedećim epizodama umire nebrojeno mnogo puta i svaki put se vraća na početa, a to je kupaonica stana u kojoj se odvijala njezina rođendanska proslava. Pokušavajući otkriti što joj se događa i zašto, Nadja upoznaje Alana (Charlie Barnett), muškarca kojemu se događa ista stvar.

Too Old to Die Young

Too Old to Die Young je krimi triler čiji je autor i režiser beskompromisni Nicolas Winding Refn. Glavni lik je korumpirani policajac Martin Jones (Miles Teller), koji vodi dvostruki život i nalazi se usred egzistencijalne krize koja ga odvlači u svijet nasilja.

Killing Eve

Killing Eve je špijunski triler u kojem glavne uloge imaju Jodie Comer i Sandra Oh. Sandra, koja je najpoznatija po ulozi Cristine Yang, liječnice u popularnoj TV seriji Uvodu u anatomiju, ovaj put glumi Eve Polastri, M15 agenticu koja postaje opsjednuta psihopatkinjom i ubojicom Villanelle, koju glumi Comer. Sandra i Jodie su ostvarile odličnu kemiju i savršeno dočarale odnos mačke i miša koji će zasigurno zadržati pažnju svih koji odluče pogledati ovu seriju.

When They See Us

Ova serija dolazi u samo četiri nastavka, a radnja prati jednog latino i četiri afroamerička tinejdžera koji su optuženi za silovanje. Iako je DNK analizom potvrđeno da nisu počinili silovanje, tinejdžeri su ipak optuženi za zločin koji nisu počinili te je svaki od njih osuđena na 15 godina zatvora. Pravi krivac je pronađen desetak godina kasnije i tinejdžeri su oslobođeni, a po izlasku odluče podići tužbu protiv grada.
Serija je utemeljena na istinitom događaju, a glavne uloge igraju Jovan Adepo, Chris Chalk, Jharrel Jerome, Justin Cunningham i Freddy Miyares.