5 najboljih luksuznih hotela u Rio de Janeiru

Rio de Janeiro
Foto: Pixabay

Rio de Janeiro, grad u kojem život nikada ne staje svoje posjetitelje osvaja senzualnim ritmovima glazbe, umjetničkim duhom i jedinstvenim prirodnim znamenitostima

Ovaj čarobni brazilski grad u kojem se isprepliću brojne neobične raznolikosti treba doživjeti u svim njegovim izdanjima – od sirotinjskih naselja pa sve do blještavih bogatih četvrti i poznatih kilometarskih pješčanih plaža na kojima možemo vidjeti neke od najljepših žena svijeta.

Ako se jednog dana odlučite posjetiti Rio de Janeiro, a posebno vas zanima onaj elitni dio, ovo su najbolji luksuzni hoteli u gradu. U njima odsjedaju poznate osobe, imaju raskošna spa utočišta i ekskluzivne bazene na krovu.

1. Hotel Fasano

Fasano je sa svojom vrhunskom ponudom napravio svojevrsnu revoluciju na hotelskoj sceni u Rio de Janeiru. Bazen koji se nalazi na krovu ovog hotela rezerviran je samo za goste, a toliko je popularan da imućniji stanovnici iz São Paula vikendom rezerviraju sobe u Fasanu samo kako bi imali pristup bazenu. Apartmani u ovom hotelu su toliko impresivni da su privukli simpatije brojnih poznatih osoba – od Beyonce do Beckhamovih.

2. Hotel Emiliano

Hotel Emiliano se nalazi u blizini plaže Copacabana i odlikuje se modernom arhitekturom. Iz njega se pruža prekrasan pogled na more, a gosti mogu osjetiti posebnu, jedinstvenu povezanost s gradom. Hotelski restoran nudi moderna jela brazilske kuhinje pripremljena od organskih namirnica, a od ostalih hotelskih sadržaja dostupni su fitness-centar, spa-centar i vanjski infinity bazen na krovu zagrade.

3. Belmond Copacabana Palace

Ono što ovaj hotel izdvaja od ostalih je hotelski restoran s Michelinovom zvjezdicom, prvoklasno spa utočište, teniski teren na krovu zgrade te elegantan bazen.

4. Hotel Windsor Marapendi

Windsor Marapendi smješten je u četvrti Barra da Tijuca koja je odličan izbor za sve one koji žele zabavu, prekrasne zalaske sunca i izležavanje na pješčanim plažama. Nalazi se uz istoimenu plažu, a gosti mogu uživati u sauni, dobro opremljenom fitness centru i restoranu koji u ponudi ima regionalne i međunarodne delicije.

5. Santa Teresa Hotel RJ-MGallery

Ovaj preuređeni ljetinkovac nekada je bio dio plantaže kave. Kod preuređenja su očuvana rustikalna obilježja, a dodan je i dašak suvremenog brazilskog stila. U bujnim zelenim vrtovima i uz sami bazen prevladavaju stabla palmi koja stvaraju pravi tropski ugođaj. Sobe su uređene u ležernom i elegantnom stilu, a goste privlači i višestruko nagrađivani hotelski restoran Térèze.