Najluksuzniji hoteli svijeta

Simon Brown/From The Whitby

Rating tvrtka LTI objavila je listu najluksuznijih hotela na svijetu, koju predvodi senzacionalan hotel u Dubaiju. Donosimo popis LTI-ovih najluksuznijih 14!

1. Bulgari Resort – Dubai

Predvodnik ovog popisa izgledom je daleko od drugih hotela u Dubaiju. Nenametljivog je izgleda i sa samo četiri etaže, ali upravo njegova upečatljiva arhitektura čini ga vrhom luksuza. Hotel također ima privatnu plažu i klub, spa centar, marinu s 50 vezova i talijanski restoran koji vodi kuhar Niko Romito.

Bulgari Hotels and Resort

2. Ned, London

Ovaj hotel od čak 3.000 četvornih metara, s 92 stupa od verdita i stolovima od orahovine, te prostranim krovnim barom, skoro je završio na prvom mjestu ove top-liste. Zanimljivost je i da se nalazi u bivšem sjedištu međunarodne banke.

The Ned

3. Villa La Coste, Provansa

Iako se prostire na 600 hektara i 28 vila apartmana s privatnom terasom, ova villa daje osjećaj privatne kuće. Bogatstvu pridonose i umjetnička djela slikara Scullyja i Hirsta, te Picassa i Duncana, a nalazi se u organskoj vinariji Château La Coste u Provansi.

Villa La Coste

4. Hotel de Crillon, Pariz

Nakon duge obnove od četiri godine i 200 milijuna dolara, ovaj Pariški hotel ponovno je otvoren u srpnju 2017. Hotel ima 124 sobe i apartmana, vrtove i dvorišta koje je osmislio renomirani arhitekt Louis Benech Dva apartmana je uredio i slavni Karl Lagerfeld, a hotel se smatra zaštitnim znakon grada.

Hôtel de Crillon, A Rosewood Hotel

5. Resort Chable, Yucatan

Ovaj predivan resort proteže se na više od 750 hektara poluotoka Yucatán. U ponudi ima 38 soba i dva apartmana, spa u pećini, suvremenu Maya kuhinju, a najzanimljivija je njihova skupocjena kućna zbirka tequile.

Chable Resort

6. Hotel Burgenstock, Luzern

Nakon devet godina gradnje, Burgentstock Resort napokon je otvoren u kolovozu 2017. Smješten je 850 metara iznad jezera Luzern, a nudi 102 sobe i apartmane s modernim kaminima, alpski spa, vinski podrum i salon za cigare.

Bürgenstock Hotels and Resort

7. Nobu Ryokan, Malibu

Vjerovali ili ne, jedan od vlasnika ovog luksuznog hotela je glumac Robert de Niro. 1950-ih ovo je bio motel, a sada ima 16 soba s terasama i pogledom na ocean, a uređen je u minimalističkom stilu.

Barbara Kraft

8. Hotel Eden, Rim

Ovaj talijanski hotel izgrađen je krajem 19. stoljeća, a nakon restauracije ponovno je otvoren 2017. godine.  Nudi 98 soba, a za one najbogatije u ponudi je i Bellavista penthouse suite površine 2,174 četvornih metara, s velikim vrtom i prozorima od poda do stropa.

Niall Clutton/From The Dorchester Collection

9. Kokomo Island, Fiji

Na otoku Yaukuve, južno od Viti Levua, glavnog otoka na Fidžiju, nalazi se  21 luksuzna vila. Uz plaže, vlastite privatnim bazene i slamnatim krovovima, prozvane su “svijet udaljen od svijeta”. Izgradio ga je australski vlasnik i milijarder Lang Walker, a preporučuje se uzeti izuzetne piknike kuhara Daniel Johnsona.

Kokomo Private Island

10. Four Seasons Surf Club, Miami

Ovaj novi hotel dizanjnirao je Richard Meier, a prostire se na devet hektara nekretnina uz 77 soba, 30 hotelskih rezidencija i 121 privatni apartman. Sam dizajn inspiriran je klubom Miami iz tridesetih godina prošlog stoljeća, u koji su kasnije zalazile osobe poput Elizabeth Taylor i Winstona Churchilla.

Four Seasons Hotels and Resorts

11. Jackalope, Victoria, Australija

Prvi u nizu Jackalopeovih hotela smješten je u vinogradu Willow Creek, a svih 46 soba imaju prozore od poda do stropa i privatne terase. LTI je posebno pohvalio dva restorana, opisujući hranu kao “izuzetnu”.

Jackalope

12. Palacio Tangara, Sao Paulo

Ovaj hotel s pet zvjezdica posjeduje Sisley spa centar, restorane koje nadgleda poznati francuski chef Jean-Georges Vongerichten, dva bazena i vinski podrum od staklenog zida s angažiranom sommelierkom Gabriele Frizonom. Ovo je jedini hotel na ovoj listi s područja Latinske Amerike.

Palácio Tangará

13. The Silo, Cape Town

Ovaj hotel je najskuplji gradski hotel u Africi, a nekoć je bio betonski silos za žito. Iz hotela se pruža pogled na najpoznatiju rivu u Capetownu, a nudi bazen sa staklenom ogradom na krovu, te 26 eklektičnih soba koje su individualno dizajnirane i ukrašene prema zamisli slavne hotelijerke i vlasnice Silo Hotela, Liz Biden.

Mark Williams/From The Royal Portfolio

14. Whitby, New York

Whitby se opisuje kao “slavljenje suvremene umjetnosti i dizajna”.  Nudi 86 zasebno dizajniranih spavaćih soba i apartmana s prozorima od poda do stropa i kino sa 130 mjesta.

Simon Brown/From The Whitby

Izvor: Express.hr