Kampiranje s pogledom: Kip slobode i njujorški neboderi

Kip slobode
Pixabay
Uprava Governers Islanda, otoka površine 70 hektara, koji je od južnoga vrha Manhattana udaljen 732 metra vožnje trajektom, posjetiteljima odnedavno nudi romantično kampiranje s pogledom na Kip slobode i manhattanske nebodere.

Otok je donedavno bio napušten i prilično zapušten, a na njemu se ranije nalazila vojna baza. Od četvrti Brooklyn dijeli ga kanal Buttermilk.

Uprava otoka zainteresiranima, stanovnicima grada i turistima, nudi cjelonoćno kampiranje kao bijeg od svakodnevnog stresa u luksuznim šatorima opremljenim krevetima, noćnim ormarićima, stolnim svjetiljkama, tepisima, čak i utičnicama za punjenje pametnih telefona.

Preko dana posjetitelji mogu uživati u šetnjama ili vožnji biciklom po otoku, a navečer u delicijama otočnog restorana ili piću u baru prije odlaska na marshmallowse pečene na logorskoj vatri.

Sezona kampiranja traje do kraja listopada i ponovno počinje na ljeto iduće godine. Cijena noćenja je 150 dolara. 

Na otoku se nalazi i jedinstvena srednja škola: New York Harbor School. Program priprema srednjoškolaca za upis na fakultet spaja se s praksom života na vodi. Riječ je o jedinoj školi u New Yorku do koje se može stići samo trajektom, a smještena je u renoviranoj zgradi obalne straže. (Hina)