Stiže Crni petak – evo kako pametno iskoristiti popuste

crni petak, black friday, natpis
Foto: Pixabay

Poput brojnih drugih stvari koje dolaze iz SAD-a i koje smo prihvatili kao svoje, tako se i Black Friday ili Crni petak ustalio kod nas

Dan nakon američkog Dana zahvalnosti tradicionalno započinje velika rasprodaja, a trgovci su u posljednjih nekoliko godina i kod nas počeli masovno oglašavati tzv. Crni petak.

Crni petak ove godine pada na 29. studeni i tog dana će se u fizičkim trgovinama, ali i na online shopovima nuditi veliki popusti i akcije. Ako prethodno ne isplanirate kupovinu i ne napravite popis onoga što vam je zaista potrebno, shopping na Crni petak moglao bi izgledati poput odlaska u nabavku namirnica dok ste gladni – na kraju ćete završiti s hrpom stvari koje zapravo niste ni htjeli.

Kako se to ne bi dogodilo, predlažemo vam nekoliko kategorija u kojima biste mogli pronaći odlične ponude.

Mali kućanski aparati

Bilo da želite nabaviti kućanske aparate pomoću kojih ćete pripremati najukusniju hranu, ili one koji će vam pomoći da vaše okruženje bude ugodnije i čišće, vjerojatno ne postoji bolje doba godine za njihovu kupnju nego na Crni petak. Usisavači, glačala, parne postaje, mikrovalne pećnice, parni čistači, rezalice, tosteri, aparati za brijanje i šišanje… sve bi se to ovog studenog moglo naći po povoljnim cijenama.

Amazonovi proizvodi

Amazonove proizvode možete naći po najpovoljnijim cijenama dva puta godišnje – jedan od njih je Prime day, a drugi Crni petak. Ako ste, primjerice, razmišljali o prelasku na e-čitače, kraj studenog je pravo vrijeme za to.

Pametni satovi i fitness narukvice

Treba vam pametni sati ili fitness narukvica koja će bilježiti vašu aktivnost i otkucaje srca? Ili ih jednostavno želite imati zbog toga što vam se sviđa kako izgledaju? Koji god razlog bio u pitanju, ovakvi proizvodi će također biti sniženi na Crni petak pa je to idealna prilika da nabavite nešto što će vas zasigurno potaknuti da budete aktivniji.

Osim gore navedenoga, proizvodi koje biste ovog Crnog petka mogli uloviti po sniženim cijenama su i televizori, pokoja igraća konzola te razne korisne sitnice poput, na primjer, komada kvalitetnih Bluetooth slušalica i slično.

Budite oprezni kod online kupnje

Odlučite li se za online kupovinu, budite svjesni određenih opasnosti. Privučeni brojnim primamljivim ponudama skloni smo biti manje oprezni pa se može dogoditi da završimo na lažnim stranicama nekih brendova te tako osobne i one strogo povjerljive podatke zapravo podijelimo s prevarantima.

Kako biste izbjegli prikupljanje i krađu osobnih podataka i podataka o karticama, izbjegavajte dolazak na web stranice trgovina preko sumnjivih linkova podijeljenih na društvenim mrežama – radije sami upišite web adresu željenog prodajnog mjesta.

Isto tako, prije unošenja bilo kakvih podataka provjerite posjeduje li stranica SSL certifikat, odnosno počinje li s ‘https’, što znači da se stvarno radi o traženoj stranici i da je komunikacija između pretraživača i servera sigurna.