Slunj je drugo najgostoljubljivije mjesto na svijetu

Slunj, Booking.com
Wikimedia Commons
Korisnici stranice Booking.com svake godine ocjenjuju mjesta koja su posjetili, a zatim se prema broju glasova dodjeljuju nagrade

Booking.com je sedmi put za redom objavio dobitnike “Guest Review” nagrade. Nagrade se dodjeljuju u raznim kategorijama – prema ocjenama kvalitete smještaja, gostoljubivosti, doživljaja neke zemlje itd.

Ovaj put je ocijenjeno 219 država i 759.845 nekretnina, a Hrvatska se našla među 10 najnagrađivanijih država – na šestom mjestu, a prva tri drže Italija, Španjolska i Francuska.

Međutim, to nije jedino priznanje za Hrvatsku. Booking.com je odlučio objaviti i jednu novu listu, a riječ je o popisu 10 najgostoljubljivijih mjesta na svijetu prema ocjenama korisnika.

Na drugom mjestu najgostoljubljivijih mjesta na svijetu našao se i Slunj, koji je iza sebe ostavio mnoge lijepe destinacije.

Cijeli popis izgleda ovako:

  1. Göreme (Turska)
  2. Slunj (Hrvatska)
  3. Eluanbi (Tajvan)
  4. Niagara on the Lake (Kanada)
  5. Lake Tekapo (Novi Zeland)
  6. Bendigo (Australija)
  7. Newport (Sjedinjene Države)
  8. Nozawa Onsen (Japan)
  9. Fernando de Noronha (Brazil)
  10. El Chaltén (Argentina)

Slunj je grad smješten na obalama rijeka Korane i Slunjčice, a kroz njega prolazi “stara cesta” koja vodi prema Plitvicama ili Dalmaciji. Slunj u posljednjih nekoliko godina postaje sve poznatiji zahvaljujući Rastokama – vodeničarskom naselju kojeg mnogi nazivaju “Plitvicama u malom”.

View this post on Instagram

Fall colors reminiscing 🍂 (📷: @oldkyrenian)

A post shared by BEAUTIFUL DESTINATIONS (@beautifuldestinations) on

Zahvaljujući Rastokama, posljednjih se nekoliko godina izgradilo i obnovilo mnogo starih kuća i drvenih mlinica, a brojna su se domaćinstva okrenula turizmu i gastronomiji.

Izvor: Miss7