Predstavljena nova i bogata sezona u HNK Zagreb

HNK Zagreb
Youtube.com

Ravnatelji baleta, drame i opere predstavili su novu sezonu Hrvatskog narodnog kazališta i istaknuli da su u pauzi zbog pandemije radili više nego ikada – ali i da su ponosni što je njihovo kazalište među prvima u Europi otvorilo svoja vrata publici.

“Sezonu 2020./2021. osmislili smo vjerujući kako nam upravo teatar u ovim nesigurnim vremenima možda može najviše pomoći. I to podjednako gledateljima kao i umjetnicima. Gledatelje ćemo u idućoj sezoni iznova podsjetiti našim predstavama koliko teatar može biti utjeha, utočište i mjesto za susrete, rekla je intendantica Dubravka Vrgoč.

Ravnatelj Baleta HNK Leonard Jakovina spomenuo je da su plesači tijekom krize redovno održavali formu u svojim domovima kako bi se pripremili za nove baletne naslove.

Ravnatelj Drame HNK u Zagrebu Ivica Buljan istaknuo je kako je kazalište, nakon zatvaranja i ponovna otvorenja, nastavilo rad u jakom tempu. 

“Virus nas nije zaustavio. Pjevali smo po zagrebačkim kvartovima. Ako već gledatelji nisu mogli k nama, mi smo došli njima”, rekao je Mottadelli, ravnatelj Opere.

Intendantica Dubravka Vrgoč na kraju je naglasila kako od se rujna nastavlja i Festival svjetskoga kazališta, Filozofski teatar kao i sva ostala gostovanja ansambala koja su prekinuta zbog pandemije.

Repertoar predstava i raspored može proučiti na https://www.hnk.hr/hr/.

Izvor: Gloria.hr