One World: Together at Home – događaj kojim bi se glazbenica Lady Gaga mogla upisati u povijest

Lady Gaga
Foto: Wikimedia Commons

Lady Gaga je organizirala online koncert koji će okupiti neke od najvećih zvijezda današnjice, a mnogi se pitaju hoće li popularna glazbenica ovim činom postati Bob Geldof svoje generacije

Online koncert naziva One World: Together at Home, čiji je cilj stvaranje osjećaja zajedništva, pobjede i vjere u bolje sutra, Lady Gaga je organizirala u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i organizacijom Global Citizen.

Koncert u kojem ćemo moći uživati iz udobnosti vlastitih domova održat će se 18. travnja i streamat će se putem YouTubea, Instagrama, Facebooka te nekoliko drugih platformi. Nastupat će neke od najvećih svjetskih zvijezda poput Andree Bocellija, Alanis Morissette, Billie Eilish, Eltona Johna, Keitha Urbana, Paula McCartneyja, Stevieja Wondera, Johna Legenda i mnogih drugih. Glazbenicima će se pridružiti i nekoliko poznatih glumaca, a prijenos će voditi Jimmy Kimmel, Jimmy Fallon i Stephen Colbert.

Neki svjetski novinari su Lady Gagu zbog ovog pothvata usporedili s Bobom Geldofom, irskim glazbenikom koji je 1985. godine s kolegom Midgeom Ureom organizirao kultni Live Aid za pomoć gladnoj djeci Etiopije. Na humanitarnim koncertima koji su u srpnju te godine istovremeno održani na nekoliko lokacija nastupile su najveće svjetske glazbene zvijezde iz tog razdoblja, a uživo ih je gledalo 400 milijuna gledatelja iz 60 zemalja.

Popularna glazbenica je do sada skupila više od 35 milijuna dolara za borbu protiv bolesti, a u svom obraćanju uoči koncerta pružila je podršku medicinskim radnicima u cijelome svijetu i pozvala ljude da uživaju u glazbi te da prestanu uplaćivati novce.