Neobična dnevna rutina suosnivača i direktora Twittera

direktor Twittera Jack Dorsey
Foto: Wikimedia Commons
Jutro započinje ledenom kupkom, vikendom uopće ne jede, a do radnog mjesta koje je udaljeno oko 8 kilometara pješači svaki dan

Suosnivač i izvršni direktor Twittera Jack Dorsey otkrio je kako se sa stresom nosi uz pomoć striktne dijete i režima vježbanja te svakodnevnom meditacijom koja traje po nekoliko sati.

Jedini obrok u danu koji uzima ovaj 42-godišnjak je večera, a tijekom vikenda uopće ne jede. Odrekao se i tuširanja toplom vodom, a do radnog mjesta koje je udaljeno 75 minuta uvijek ide pješke.

Ranije je bio vegan, ali se okrenuo paleo načinu prehrane kad mu je majka rekla da mu je koža zbog previše beta karotena poprimila narančastu boju. Sada uživa u ribi, piletini ili odresku sa salatom ili s povrćem, a za desert jede bobičasto voće i tamnu čokoladu. Ponekad se počasti čašom crvenog vina, ali primijetio je da mu narušava san ako ga popije previše.

Unatoč mogućnosti da trenira s najboljim fitness stručnjacima, Dorsey priznaje kako nema osobnog trenera i ne odlazi u teretanu. Svakodnevno vježba samo sedam minuta i to uz pomoć aplikacije Seven. Dodatna vježba mu je i svakodnevno pješačenje do središta Twittera u trajanju od 75 minuta.

Jutra mu započinju ledenom kupkom, a u posljednje tri godine ih tri puta dnevno kombinira s vrućom saunom, piše Daily Mail.

Otkrio je kako mu u rješavanju stresa najbolje pomaže meditacija tijekom koje se na deset dana povuče u osamu i za to vrijeme ne čita, ne piše i ne koristi nikakve uređaje.