5 inspirativnih TED govora koji bi vas mogli potaknuti na promjene

žarulja
Foto: Free-Photos/Pixabay

Globalna platforma TED više od trideset godina objavljuje izvanredne govore stručnjaka iz različitih područja koji svojim nastupima ohrabruju, motiviraju i inspiriraju druge

Jedna od najpoznatijih neprofitnih organizacija na svijetu nastala je kao rezultat, u početku, četverodnevne konferencije koja se po prvi put održala 1984. godine u Kaliforniji, a danas su brojni inspirativni govori putem TED talk platforme dostupni osobama diljem svijeta.

Svi TED govornici imaju jednu stvar koja ih veže, a to je strast prema onome čime se bave! Mogli biste potrošiti sate ili dane pretražujući TED arhivu i slušajući zanimljive i motivirajuće govore stručnjaka iz različitih područja, a uz inicijativu #OstajemDoma svatko od nas, realno, ima malo više vremena nego inače.

Kako ipak ne biste istraživali baš satima, u nastavku smo za početak izdvojili pet inspirativnih govora koji bi vas mogli potaknuti da uvedete neke pozitivne promjene u svoj život.

1. Mel Robbins o tome kako prestati sabotirati sebe

CNN-ova komentatorica, motivacijska govornica i autorica Mel Robbins posjeduje nevjerojatnu energiju koja ljude jednostavno tjera da se pokrenu. Ona smatra da sami sebe sabotiramo tako što previše razmišljamo i to nas sprječava da djelujemo, te dovodi do toga da odustanemo od neke ideje i namjere. Kako bi se to promijenilo, ona predlaže da počnemo primjenjivati Pravilo pet sekundi.

2. John Kaufman o tome kako naučiti bilo što za 20 sati

Kako koristimo vrijeme koje imamo na raspolaganju, dajemo li sve od sebe kada želimo naučiti nešto novo i koliko nam je vremena potrebno za to? Autor i poslovni trener John Kaufman u svom govoru dijeli isprobane i provjerene tehnike za učenje novih vještina.

3. Angela Lee Duckworth o tome koji je ključ uspjeha

Angela je napustila posao u konzaltingu i zaposlila se kao nastavnica matematike u New Yorku, a ubrzo je shvatila da ono po čemu se uspješni učenici u školi razlikuju od onih kojima ide nešto teže nije samo kvocijent inteligencije. Ona u ovom govoru iznosi vlastitu teoriju o tome što je ključno za uspjeh.

4. Scott Dinsmore o tome kako pronaći posao koji ćete voljeti

Scott je napustio posao koji ga je činio nezadovoljnim i sljedeće je četiri godine proveo u potrazi za poslom koji će ga ispunjavati i činiti sretnim, a u svom je govoru podijelio sa svima nama što je naučio tijekom tog procesa.

5. Elizabeth Gilbert o tome kako njegovati kreativnost

Popularna spisateljica i autorica knjige “Jedi, moli, voli” Elizabeth Gilbert u svom osobnom i dirljivom govoru priča o tome kako biti kreativan te kako stvarati sadržaj na dosljedan i održiv način. Ona smatra kako genijalci nisu samo rijetki, odabrani ljudi, već da se u svakom od nas nalazi “genij”.