Ženka labradora ‘posvojila’ lavića kojeg je odbacila majka

lav, lavić, lavovi
Pixabay
Lav kojeg je zaposlenik zoološkog vrta u Šri Lanki nakratko udomio 2014. godine danas živi u utočištu za divlje životinje, a čini se da se još sjeća svog prijatelja iz mladih dana

Prije nekoliko godina, u zoološkom vrtu u Šri Lanki jedna je lavica nakon okota odbacila mladunca iz legla. Osoblje zoološkog vrta nije htjelo dopustiti da lavić odrasta sam ili isključivo uz ljudsku pomoć, pa su pronašli pomalo neobičnu alternativu za majčinsku skrb tijekom prvih nekoliko tjedana njegovog života.

Pronašli su ženku labradora koja je upravo okotila vlastito leglo i ‘podvalili’ joj lavića među njene psiće. Labradorica je isprve isto odbila nepoznato mladunče, ali se nakon pet-šest sati predomislila, piše BBC News.

Njezin vlasnik Heshan Mendis kaže da je ubrzo počela tretirati lavića kao vlastitog mladunca te mu čak pridavala više pažnje nego svojim štencima. Čistila ga je i hranila tri tjedna, a ostatak legla također je prihvatio lavića kao člana obitelji.

Nešto kasnije, mladi lav je premješten u zoološki vrt, a kad je još malo porastao, ‘preselio’ je u utočište za lavove. Heshan je uvjeren da ga lav još uvijek prepoznaje kad mu svrati u posjet, a sudeći po snimci u priloženom videu, čini se da se kralj životinja zbilja sjeća svojeg nekadašnjeg spasitelja: