Meksikanac na terasi ima tri lava, odbija ih predati vlastima

lav, lavovi, divlje životinje
Pixabay
Omar Rodriguez iz Meksika je prvog od tri lava nabavio prije dvadeset godina. Kaže da zna da uvjeti nisu idealni, ali želi da njegovi unuci upoznaju tu ugroženu vrstu

Oni ljudi koji imaju tri kućna ljubimca – recimo, tri mačke – znaju koliko briga za četveronožne prijatelje ponekad može biti zahtjevna. Sad zamislite da su te tri mačke zapravo… tri odrasla lava.

Omar Rodriguez iz glavnog grada Meksika znao bi o čemu govorimo jer na svojoj terasi zaista ima tri lava, a dospio je u javnost zato što ih odbija predati federalnim službenicima. Inspekcija smatra da bi trio egzotičnih ljubimaca trebao biti prebačen u prikladniji smještaj, ali Rodriguez ne odustaje samo tako.

Kako je rekao, brine se o njima zato što želi da njegovi unuci upoznaju bijele lavove koji su ugrožena vrsta. “Znam da ovo možda nisu najbolji uvjeti”, rekao je novinarskoj agenciji AFP. “Najbolji uvjeti za lava bili bi u afričkoj savani, gdje bi se mogao slobodno kretati, ali eto…”

Rodriguez je rekao da je prvog lava nabavio još pred dvadeset godina i da za sva tri ima  potrebne dokumente koju mu je izdala Profepa, federalna agencija za zaštitu okoliša. Međutim, nadležne službe su izjavile da im nije pokazao te isprave te da uvjeti u kojima životinje obitavaju nisu prikladni za njih.

Vlasniku je naređeno da dopusti inspekciji da ga ponovno posjeti u petak, ili će slučaj biti proslijeđen uredu glavnog državnog odvjetnika. Također su od njega zatražili da podastre dokumentaciju o porijeklu lavova, piše BBC News.

“Znam koje mjere opreza moram poduzeti, znam što jedu i znam da postaju vrlo neugodni ako s njima ne postupate kako treba. Lav nije pas kojeg možete držati u svojoj dnevnoj sobi”, rekao je Rodriguez za AFP. Lavovi definitivno nisu slični psima, ali sudeći po prizorima koje možete vidjeti u priloženom videu, dvije vrste se u ovom slučaju sasvim dobro slažu.