Preljubnici su otkrili zašto su tražili ljubavnike

Preljub

Zašto muškarci varaju, a zašto žene?

Preljubnici imaju različite razloge za svoju nevjeru, ali zanimljivo je kako biraju osobu s kojom će prevariti partnere.

Your Tango i web stranica za afere Ashley Madison saznali su zašto muškarci i žene varaju i kako odabiru osobe s kojima će prevariti svoje partnere. Proveli su istraživanje na više od 1300 ispitanika i ispitanica kako bi saznali što preljubnici misle o varanju i svojim vezama.

S kim muškarci varaju?

Ovo istraživanje je pokazalo da će vas partner vjerojatno prevariti s nekim koga znate.
Od 400 muškaraca koji su sudjelovali u studiji, 27 posto ih je reklo da bi, da su u nesretnoj vezi, prišli nekome koga već znaju. Studija je pokazala da je čak 44 posto muškaraca varalo svoje partnerice, a ostalih 55 posto razmišljalo je o tome. Dakle, 99 posto muškaraca ili vara ili razmišlja o varanju.

Prve vam na pamet padnu kolegice i prijateljice, što ima smisla. Jednom kada s nekim postanete prijatelji, drugi se osjećaji lakše razvijaju.

S kim žene varaju?

S druge strane, 39 posto žena varalo je svoje partnere, a drugih 35 posto barem je razmišljalo o tome. To ne znači da su one loše osobe, već ih odnosi ne ispunjavaju.
Prema članicama na stranici Ashley Madison, zadovoljavajući seks je glavni motiv za traženje ljubavnika, dok je 43 posto ispitanica priznalo da traže samo fizički odnos s ljubavnikom.

Na to vjerojatno utječe činjenica da je 49 posto ispitanica odgovorilo da ‘ponekad’ ili ‘rijetko’ dožive orgazam sa suprugom, u usporedbi s 59 posto koje tvrde da ‘uvijek’ ili ‘uglavnom’ dožive orgazam sa svojim izvanbračnim partnerom.

Naime, oni koji traže diskretan preljub riskiraju da ih se otkrije, a iznenađujuće je koliko se malo koriste aplikacije za upoznavanje budući da je flertanje putem ekrana dosta suptilnije od flertanja uživo.

Pročitajte još: