Podignuta optužnica protiv muškarca koji je opsjedao Jelenu Rozgu

screenshot

Splitska pjevačica Jelena Rozga (43) ovo ljeto se našla u središtu pozornosti nakon što je priznala da ju je u karanteni opsjedao nepoznati obožavatelj.

Slobodna Dalmacija doznaje kako se radi o muškarcu protiv kojeg je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo optužnicu i zatražilo od suda da prihvati njihov kazneni nalog, prenosi 24sata. Muškarca se tereti da je od 13. kolovoza 2019. do početka rujna 2020. preko e-maila i raznih profila na Instagramu slao neprimjerene poruke na Rozgin e-mail i Instagram.

U navedenim je porukama Rozgu pozivao na druženje te insinuirao da njih dvoje imaju ljubavnu vezu otvoreno joj govoreći kako s njom želi imati intimne odnose.

Vrhunac priče se odvio sredinom ovog kolovoza kada se pojavio na Rozginim kućnim vratima. Nakon što mu pjevačica nije otvorila niti nakon uzastopnog zvonjenja, fotografirao se ispred ulaza u njenu zgradu na kojoj se vidi i njeno ime te joj tu fotografiju i poslao.

Nakon tog događaja, poruke su se nastavile, a Rozga je ponovno odbila s njim komunicirati, tražeći da ju prestane uznemiravati. Sve je naposljetku prijavila i policiji.

Muškarac je na ispitivanju priznao i potvrdio sve navode koje je pjevačica dala policiji te, kako navodi 24sata, rekao da sada zna da pjevačica s njim ne želi kontakt i da je očito imao pogrešan dojam ističući kako je spreman prestati se tako ponašati.

Ukoliko Općinski sud prihvati kazneni nalog ODO-a i ako se okrivljeni ne bude žalio na njega, tada će postati pravomoćna predložena uvjetna kazna. Ako, pak, on bude prigovarao na kazneni nalog, tada će se ići u suđenje te u tom slučaju ODO traži da ga sud kazni s osam mjeseci zatvora, uz rok kušnje od tri godine.

IZVOR: 24sata.hr

Ovdje možete preuzeti našu aplikaciju!