Paradžiković se izgubila u šumi, a pomoć joj pružila ista osoba koja je to učinila i 1991.

Screenshor

Novinarka i urednica emisije Provjereno Ivana Paradžiković na svom Instagram profilu objavila je kako se izgubila u šumi i potražila pomoć HGSS-a, no kako ju je sudbina naposljetku opet spojila s Marikom – ženom koja je njoj i njenoj obitelji pomogla i prije 30 godina.

– Dobra večer. Ja sam Ivana Paradžiković. Izgubila sam se u šumi iznad planinarskog doma Jankovac. S druge strane muk…pa onda: ‘A, je l’ vi mene zezate?’ – ‘Na žalost, ne snimam i ne zezam se. Imam 6 posto baterije. Nas je troje s dva psa.’- Tako je krenula, sada kad je sve dobro prošlo, avantura života.

Spašavale su ih tri ekipe Hrvatske gorske službe spašavanja sa još dva rendžera Geoparka Papuk, nastavila je Ivana.

-Nakon dva sata, spazili smo rotirke Defendera i ženski glas: ‘Ivanaaaa!’ Kad su se spustili do nas, jer sam pametno iskoristila 6% baterije i poslala im lokaciju, kaže ona meni:’Znaš li ti tko sam ja?! Marika!’ Čovječe, što ti je život! Marika! Marika i njezina obitelj su spasili moju obitelj 1991. Na dan pada Vukovara bježali smo iz Kukujevaca da spasimo živu glavu i budući da nismo mogli preko Hrvatske, okrenuli smo za Sremsku Mitrovicu. Tamo smo prespavali tu noć kod Marike. 30 godina poslije, ona je član GSS-a i spašava mi opet glavu iz papučke šume.

Naposljetku je zahvalila Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja rekavši kako je svoju lekciju naučila:

-Hvala HGSS, vi ste ljudi čudo! Ja sam svoju lekciju naučila. Nikada više neću podcijeniti šumu.

IZVOR: vecernji.hr

Ovdje možete preuzeti našu aplikaciju!