Radnici 3. maja bez plaće za srpanj, članovi Nadzornog odbora nagrađeni s po 24.000 kuna

3. maj, brodogradilište, štrajk
YouTube screenshot
Rad Nadzornog odbora i direktora Percana u prošloj poslovnoj godini ocijenjen je zadovoljavajućim pa su svi članovi Nadzornog odbora nagrađeni s bonusom od po dvije tisuće kuna za svaki mjesec prošle poslovne godine
Radnici 3. maja nastavljaju sa štrajkom i zahtijevaju isplatu plaća za srpanj te nastavak proizvodnje. Najavili su da će štrajkati do ispunjenja zahtjeva, a Štrajkaški odbor će odlučiti hoće li radnici izaći i na ulice, piše Novi list.
Radnici su se danas okupili pred uredom direktora Maksimiliana Percana u potrazi za konkretnim odgovorima na njihove zahtjeve. Izjavili su da oni “nisu rušilačka snaga niti su za nerede, ali da bi od početka idućeg tjedna ukoliko se ne pronađe neko rješenje scenarij mogao biti posve drugačiji”. Naglasili su i da samo žele raditi i primati plaću, a za probleme su okrivili odluku da 3. maj postane članom Uljanik grupe. Podsjetimo, radnici Uljanika također su trenutno u štrajku.
I dok su se radnici borili za svoja prava, u brodogradilištu je održana Glavna skupština društva. Iako proizvodnja već duže vrijeme zaostaje jer zadnjih godinu dana nema sredstava za nabavu materijala, rad Nadzornog odbora i direktora Percana ocijenjen je zadovoljavajućim jer je 3. maj prošlu poslovnu godinu formalno završio u plusu od tri milijuna kuna. Svi članovi Nadzornog odbora stoga će primiti bonus od po dvije tisuće kuna mjesečno, tj. ukupno 24.000 kuna neto po članu.
Radnici nisu konkretno komentirali ovu odluku, ali su naglasili da traže smjenu Uprave i apelirali na Vladu da hitno donese odluku kojom bi se trenutna situacija što prije razriješila.