ISPRAVAK Odvjetnički ured: Za kazneno djelo prijetnje nastupila je rehabilitacija te se Romana Nikolić ima smatrati neosuđivanom

Na tekst IV. izborna jedinica: bitka za dušu Slavonije koji smo objavili 30. lipnja 2020. godine, preko Zajedničkog odvjetničkog ureda Jovan Doneski, Perica Medaković, Nera Panjkret, Bojan Doneski i Antonio Mihoci, reagirala je Romana Nikolić (SDP) iz Osijeka, nova saborska zastupnica koja je bila treća na listi Restart koalicije.

Tekst ispravka donosimo u cijelosti:

Stranka Romana Nikolić je dana 30. lipnja 2020. godine na web stranici www.planet.hr pod Naslovom “IV. izborna jedinica: bitka za dušu Slavonije”, u kojem članku se govori o stranci kao osobi osuđenoj zbog prijetnji smrću, pročitala dijelove članka koji su neistiniti, a koji dijelovi glase:

“…koja je optužena da je prijetila smrću stranačkoj kolegici čime si je SDP također „pljunuo u usta“.

Protivno članku 19. st. 4. crtica 5. i st. 5. Zakona o rehabilitaciji Naslov proziva stranku radi počinjenja kaznenog djela prijetnje, iako je za navedeno kazneno djelo nastupila rehabilitacija te se stranka ima smatrati neosuđivanom, a uporaba tih podataka nema pravni učinak.

Nadalje, rehabilitirana osoba ima pravo nijekati prijašnju osuđivanost i zbog toga ne smije biti pozvana na odgovornost niti imati bilo kakve pravne posljedice.

Radi svega navedenoga moja stranka odbacuje citirane dijelove predmetnog članka kao neistinite jer je neosuđivana.