Dražen Kocijan napustio Mercator nakon Peruškovih optužbi

dražen kocijan, fabris peruško, tisak, mercator
YouTube screenshot
Peruško je u petak uputio pisma članovima Nadzornog odbora Poslovnog sistema Mercator i Nadzornom odboru Jamnice u kojima je predložio smjene menadžera u Mercatoru Dražena Kocijana i Mislava Galića, predsjednika i člana Uprave Jamnice

Bivši predsjednik uprave Tiska Dražen Kocijan je u ponedjeljak podnio ostavku na sve funkcije u sustavu Mercatora, a slovenska agencija STA prenosi kako je uprava tog najvećeg slovenskog trgovačkog lanca prihvatila ostavku.

Do nje je došlo nakon što je Agrokorov izvanredni povjerenik Fabris Peruško u petak predložio smjenu Dražena Kocijana, što je obrazložio sumnjama u njegove nezakonite radnje dok se nalazio na čelu Tiska.

Slovenski mediji pišu da je u ponedjeljak, odmah nakon Peruškova pisma, od strane predsjednika Uprave Mercatora Tomislava Čizmića sazvana izvanredna sjednica Uprave, te da je Dražen Kocijan podnio pisanu ostavku na sve funkcije unutar Mercator grupe.

Kao razlog za ovakvu njegovu odluku je naveo to da ne želi ni na bilo koji način naštetiti ugledu Mercatora i naglasio je da odbacuje sve navode i izvješća o navodnim nepravilnostima u vrijeme dok je on radio u Tisku.

Peruško je u petak uputio pisma članovima Nadzornog odbora Poslovnog sistema Mercator i Nadzornom odboru Jamnice u kojima je predložio smjene menadžera u Mercatoru Dražena Kocijana i Mislava Galića, predsjednika i člana Uprave Jamnice.

U pismu koje je uputio Čizmiću i članovima Nadzornog odbora Mercatora, izražava sumnje u nepravilnosti i nezakonitosti u radu ranijih uprava pojedinih društava pod izvanrednom upravom, što se odnosi i na Kocijana.

Izvanredni povjerenik je upozorio na osnove sumnje da je Kocijan kao nekadašnji predsjednik Uprave Tiska i tada odgovorna osoba tog društva svojim nesavjesnim radom potencijalno nanio iznimnu štetu društvu, zbog čega postoji sumnja da su se u njegovim radnjama stekla obilježja kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti, prenosi Telegram.hr.