Ante Ramljak napustio Hrvatsku i aktivirao tvrtku u Češkoj

Ante Ramljak, Expiria Finance, Tomislav Matić, Texo Management, Češka
YoutTube/Screenshot
Prvi suradnik Martine Dalić u izradi lex Agrokora, Ante Ramljak se nakon ostavke nije vratio u svoju bivšu tvrtku nego pokušava aktivirati svoju karijeru u inozemstvu

Ante Ramljak, prvi povjerenik za Agrokor i jedan od ključnih kreatora lex Agrokora je nakon podnošenja ostavke 20. veljače 2018. godine posve nestao iz javnog prostora, ali ga se i dalje moglo sresti u Zagrebu. Čitatelji jednog portala su tvrdili da su ga vidjeli s Tomislavom Matićem, vlasnikom Texo Managementa pa se postavilo pitanje je li se Ante Ramljak ponovno aktivirao u tvrtki iz koje je prešao u Agrokor i u kojoj je neko vrijeme paralelno radio dok je vodio Agrokor.

Na stranicama Texo Managementa je do donedavno stajalo kako je Ante Ramljak jedan od suvlasnika i konzultanata, a njegovo ime i fotografija su bili tu i tijekom cijelog njegovog angažmana u Agrokoru.

Na web stranici tvrtke Texo Management se u rubrici “about us” mogao naći CV oba osnivača, Ante Ramljaka i Tomislava Matića sve do 5. lipnja, kada je Poslovni dnevnik tvrtki poslao upit s pitanjem je li se Ramljak nakon podnošenja ostavke vratio u svoju bivšu tvrtku.

U ime Texo Managementa se javio njihov komunikacijski savjetnik Vedran Strukar, koji je negirao da je Ramljak nakon ostavke na mjesto izvanrednog povjerenika u Agrokoru angažiran u svojoj bivšoj tvrtki. Nakon toga je  uklonjen CV i informacija da je Ramljak djelatnik te tvrtke, a na pitanje može li reći nešto o karijernim planovima Ante Ramljaka, Strukar je odgovorio da ne raspolaže tim informacijama.

Ramljak se nastavlja baviti konzultantskim poslovima

Iako su ga viđali u Zagrebu, a sastajao se i kontaktirao s bivšim poslovnim partnerom Matićem, ali i bivšom potpredsjednicom Martinom Dalić, Ramljak svoju karijeru nastavlja u inozemstvu. Oko mjesec dana nakon ostavke u Agrokoru, točnije 27. ožujka ove godine, je aktivirao svoju konzultantsku tvrtku u Pragu, u Češkoj.

Ramljak je još u kolovozu 2015. godine registrirao tvrtku Expiria Finance u Češkoj, ali ju je tek sada aktivirao i po svemu sudeći se namjerava baviti sličnim konzultantskim poslovima kakve je preko Texo Managmenta radio s partnerom Matićem. Tvrtka Expiria Finance je registrirana u mirnoj praškoj četvrti Vinohrady.