Beba crvene pande napunila tri mjeseca, ZOO čeka vaše prijedloge za ime!

crvena panda, zoo zagreb, zoološki vrt
Zoološki vrt grada Zagreba / Facebook
Mali čupavi panda je nedavno po prvi put izašao iz svoje nastambe u Zoološkom vrtu grada Zagreba i pronjuškao uokolo, a usput je i pozirao za nekoliko fotografija

Ovog je ljeta u Zoološkom vrtu grada Zagreba s veseljem dočekana prinova: preslatki mladunac crvene pande. Od sretnog događaja prošla su tri mjeseca, a ZOO je nedavno objavio natječaj u kojem poziva građane da malom pandi osmisle ime.

Novi stanovnik Zoološkog vrta je mladunče već dobro poznatog para crvenih pandi, šestogodišnjeg Popija i četverogodišnje Eme. “Ovog smo bucmastog mališana iščekivali tri godine, ali čekanje se u potpunosti isplatilo. Time je dinastija zagrebačkih crvenih pandi dobila novog člana. Godinama smo pratili život Popijevih roditelja, njega i njegove braće. I dok njegova braća produžuju lozu u Europi, od Popija smo očekivali nasljednika u Zagrebu. Možda je osjećao taj pritisak”, našalio se Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Mali čupavi panda je nedavno po prvi put izašao iz svoje nastambe i pronjuškao uokolo, a usput je i pozirao za nekoliko fotografija.

[MALA CRVENA PANDA]Apsolutno je neodoljiv! Tromjesečni mužjak konačno je počeo provirivati iz nastambe! Ako mu želite…

Gepostet von Zoološki vrt grada Zagreba am Donnerstag, 27. September 2018

S obzirom da se radi o ugroženoj vrsti, Zoološki vrt grada Zagreba tradicionalno obilježava Dan crvenih pandi kako bi se posjetitelji bolje upoznali s tim simpatičnim životinjama. Ove godine se slavlje održava u subotu, 10. studenog, a tijekom dana će ime za malog pandu odabrati i proglasiti Mia Dimšić.

Svoj prijedlog za ime možete ostaviti u komentaru na Facebook stranici Zoološkog vrta, uz kratko kreativno objašnjenje zašto bi upravo to bilo idealno ime za slatko mladunče. Natječaj je otvoren do 31. listopada – sretno!