Nezaobilazni božićni filmovi

bozicni filmovi, bozic, praznici
Pixabay
Druženja s najbližima, lampice, ukrasi i brdo hrane nezaobilazni su za ovo doba godine, a tu je još jedna stvar – božićni filmovi

Iako smo ove filmove pogledali već stotinu puta, u ovom razdoblju im se vraćamo s nostalgijom i osmijehom na licu.

Sam u kući

Film koji se prikazuje svake godine i koji na neslužbeni način obilježava početak blagdanskog programa, a gledatelji prema njemu imaju podjeljenje osjećaje. Jedni ga i dalje obožavaju gledati, dok drugima ide na živce.

A Very Murray Christmas

Božićno izdanje iz 2015. godine s Billom Murrayom, Georgeom Clooneyjem, Chrisom Rockom, Mile Cyrus i nizom drugim holivudskih glumaca.

Zapravo ljubav

Film čija radnja se odvija u Londonu i prati osam parova koji se suočavaju s ljubavnim problemima tijekom tjedna prije Božića. Među britanskom glumačkom postavom nalaze se i Bill Nighy i Emma Thompson.

A Charlie Brown Christmas

Animirani film iz 1965. godine za sve uzraste nosi poruku o pravom smislu Božića usred velike količine konzumerizma. Film je odmah odlično prihvaćen od kritike i publike, a do danas je ostao filmski animirani klasik.

Kako je Grinch ukrao Božić

Maštovita priča u kojoj glavnu ulogu tumači Jim Carrey vrlo brzo je postala američki božićni klasik. Grinch, iako u početku zločesti lik, svojom probuđenom toplinom osvoji sve ljude iz okoline koji slave Božić.

It’s a Wonderful Life

Klasik iz 1946. godine s Jamesom Stewartom i Donnom Reed u glavnim ulogama. Zauzetom poslovnom čovjeku anđeo dolazi pokazati kako bi život izgledao da njega nema.

Čudo u 34. ulici

Riječ je o remakeu originala iz 1947. godine koji donosi čarobnu priču o djevojčici i odvjetniku koji na sudu moraju dokazati da stvarno postoji pravi Djed Mraz.

The Polar Express

Priča o dječaku koji na Badnju večer počinje sumnjati u postojanje Djeda Mraza, iako ga otac, majka i mlađa sestra uvjeravaju da on zaista postoji.

Elf

Film o malenom djetetu iz sirotišta koje se zavuklo u Djedovu vreću s igračkama i nezamijećeno dospjelo na Sjeverni pol. Iako su ga ondje prihvatili i odgojili kao vilenjaka, postalo je jasno da se on nikada neće uklopiti u vilenjački svijet pa kreće u potragu za svojom pravom obitelji.