Izvučen najveći jackpot u povijesti američke lutrije

jackpot, loto
youTube
Najveći nagradni fond američke lutrije u američkoj povijesti u iznosu od 1,6 milijarde dolara izvučen je u srijedu u Južnoj Karolini, izvijestili su službenici američke lutrije Mega Million Jackpot, a prenose američki mediji.

Jackpot je dosegao takav iznos jer ga nitko nije pogodio još od 24. srpnja kada je jedanaest građana iz Kalifornije podijelilo 543 milijuna dolara.

Izgledi za osvajanje svih šest brojeva bili su iznimno mali i iznosili su jedan prema 302,5 milijuna.

‘Break a leg’: Slomio se, kupio srećku u bolnici i osvojio tisuće dolara

Earl Livingston (87), koji je pao i slomio kuk kad je prije nekoliko dana krenuo kupiti loto listić za Mega Millions jackpot u New Jerseyju, ipak je došao do zgoditka.

Livingston je primljen u bolnicu Jefferson Stratford s prijelomom kuka. Pošto je medicinskom osoblju ispripovijedao što mu se dogodilo ono ga je pozvalo da se pridruži njihovoj grupi koja kupuje zajedničke srećke.

Jedna od njih osvojila je milijun dolara. Livingston će tako zajedno s još 140 zaposlenika bolnice podijeliti zgoditak. Što će nakon ravnopravne podjele i oporezivanja iznositi 4.800 dolara.

Livingstona još uvijek čeka težak operativni zahvat, no kaže da je presretan.

Izvučen i 4. najveći zgoditak u povijesti lutrije, 750 milijuna dolara

Dobitni brojevi za Powerball Jackpot, četvrti najveći zgoditak u povijesti lutrije izvučeni su u subotu navečer, a dobitni listići kupljeni su u saveznim državama Iowa te New York.

Dobitnički listići bili su objavljeni rano u nedjelju, no nijedan od dobitnika nije se još javio.

Powerball Jackpot drugi je astronomski zgoditak izvučen ovaj tjedan nakon 1.537 milijarde dolara lutrije Mega Millions u utorak za koju je listić bio prodan u saveznoj državi Južna Karolina.

Izgledi za pogodak svih pet brojeva i Powerballa iznose 1 na 292 milijuna.

Države primaju postotak od prodaje lutrije i tim novcem pomažu rad javnih škola ili financiraju druge potrebe.  (Hina)