Hrvatski dalmatiner DuDu proglašen naljepšim psom Europe

dudu, dalmatinski pas, kinologija, izložbe pasa
Hrvatski kinološki savez
Na Europskoj izložbi pasa u Varšavi, dalmatinski pas DuDu osvojio je nekoliko prestižnih titula i upisao se u povijest hrvatske kinologije

U Varšavi se od 11. do 14. listopada održala Europska izložba pasa na kojem je značajan uspjeh ostvarila i Hrvatska – točnije rečeno, najveći dosadašnji uspjeh u povijesti kinologije u Hrvatskoj. Naime, po prvi put je najveću nagradu na izložbi dobila hrvatska autohtona pasmina, hrvatskog uzgajivača i vlasnika: dalmatinski pas DuDu proglašen je najljepšim psom Europe.

Njegova vlasnica Željka Halper Dražić bavi se uzgojem dalmatinskih pasa već 25 godina, piše Hrvatski kinološki savez. Njezina uzgajivačnica Dalmino danas je poznata diljem svijeta, a iz nje potekli psi redovito osvajaju nagrade na međunarodnim izložbama.

DuDu, punog imena Dalmino Voodoo Vision, ima devet godina i stoga se natjecao u razredu veterana. Kažu da se rijetko događa da psi u toj dobi osvajaju značajne izložbene nagrade, ali DuDu je na Europskoj izložbi pasa potpuno pokorio konkurenciju.

Prvo mu je pripala Best of Breed nagrada za najljepšeg psa svoje pasmine, potom naslov najljepšeg psa grupe goniča. U završnici je osvojio priznanje Best in Show za najljepšeg veterana izložbe, što bi samo po sebi bilo izuzetno postignuće za kraj njegove izložbene karijere. A onda, u samom finalu, DuDu je u konkurenciji od 15.500 pasa osvojio i prestižni naslov najljepšeg psa u cijeloj Europi. Čestitamo!

dudu, izložbe pasa, željka halper, dalmatinski pas
Željka Halper i DuDu / Hrvatski kinološki savez