Houston zabranio otvaranje javne kuće u kojoj usluge pružaju – roboti

YouTube screenshot
Gradonačelnik Sylvester Turner rekao je da tvrtka može prodavati svoje robote, no pojedinci ne mogu njihove usluge koristiti u za to specifično namijenjenom prostoru

Gradsko vijeće Houstona odbilo je izdati dozvolu za rad javnoj kući u kojoj bi usluge za zabavu pružali humanoidni roboti, piše The Washington Times.

Da bi spriječili otvaranje robotske javne kuće gradski vijećnici jednoglasno su izglasali zakon kojim se u objektima za pružanje seksualnih usluga zabranjuje upuštanje u takav odnos s “antropomorfnim napravama”, odnosno napravama u obliku ljudskih bića.

Kanadska tvrtka KinkySdollS, koja je prvu javnu kuću s humanoidnim lutkama otvorila u Torontu 2017., na svojim stranicama oglašava da nudi “ljubavne lutke za odrasle” koje je moguće unajmiti ili kupiti.

KinkySdollS navodi da humanoidne lutke govore i tople su na dodir, a svaka stoji 3000 dolara.

Zastupnik Houstona Greg Travis nazvao je prijedlog za otvaranje takve javne kuće “nastranim” i “prostačkim” i poručio “Mi nismo grad grijeha”. Gradonačelnik Sylvester Turner rekao je da tvrtka može prodavati svoje robote no pojedinci ne mogu njihove usluge koristiti u za to specifično namijenjenom prostoru.

Tvrtka je već počela graditi zgradu u kojoj bi bila smještena javna kuća, no inspektori su se je zaustavili jer nema dozvole pa se tako u Houstonu neće ostvariti fiktivni svijet iz SF serije Westworld.

(Hina)