Dvojica studenata-dilera izbjegli zatvor zbog gramatike

zatvor, presuda, marihuana, sud
Pixabay
Mladići su izbjegli zatvor jer su pravopis i gramatika u njihovim porukama bili na mnogo višem standardu nego što se inače može vidjeti kod dilera

Studenti Luke Rance (19) i Brandon Kerrison (21) iz Velike Britanije uhvaćeni su s marihuanom i uhićeni, a policija je pregledala njihove mobitele i pronašli su poruke koje su razmjenjivali s klijentima.

Poruke su bile gramatički savršeno točne, a sudac David Hale je rekao da su pravopis i gramatika u porukama bili na mnogo višem standardu nego što se to inače može vidjeti kod dilera drogom, što je ukazivalo i na višu razinu obrazovanja.

Sudac je nakon toga saznao da Kerrison već studira, a da Rance sudjeluje u kazališnim produkcijama i da treba započeti studiji.

Zbog toga ih nije htio poslati u zatvor i “otežati” im izglede za uspješnu budućnost. Umjesto zatvora, odredio im je 100 sati društveno-korisnog rada.

Hale je dvojici studenata rekao da se na sudu često mogu vidjeti ljudi na čije je živote marihuana imala utjecaj i kako se to u početku može činiti kao zanimljivo eksperimentiranje, ali može imati ozbiljne posljedice.

S obzirom na to da slučaj nije odmah došao na sud, Sudac je rekao da su dvojica studenata u tom razdoblju imali priliku pokazati da se su se vratili na pravi put i da više neće upadati u nevolje, piše Večernji list. Na kraju je izrazio nadu da više nijednog neće vidjeti na sudu.