Bračnom paru nestalo 1.000 dolara, pronašli ih u rezaču papira

ben belnap, jackie belnap
Twitter
Dvogodišnji sin bračnog para Belnap često im je ‘pomagao’ ubaciti reklamnu poštu i stare dokumente u rezač papira. A onda je pronašao kuvertu s tisuću dolara

Obitelj iz američke savezne države Utah ovih dana pokušava smisliti kako će nadoknaditi preko 1.000 dolara u gotovini koje je uništio njihov dvogodišnji sin. Malac je, ne znajući kakvu štetu točno čini, s veseljem provukao novčanice kroz rezač papira.

Ben i Jackee Belnap iz grada Holladay štedjeli su kako bi vratili novce posuđene za kupnju sezonskih karata za nogometne utakmice. Novčanice su skupljali u jednoj kuverti; uštedjeli su 1.060 dolara, a onda je kuverta nestala tijekom vikenda. Oboje su se bacili u potragu po kući, piše KSL TV.

“Kopam po smeću, a ona podvikne i kaže, našla sam ga. Držala je rezač papira i rekla, mislim da je novac ovdje”, prepričao je Ben.

Što se zapravo dogodilo? Kako je objasnila Jackee, mali Leo je dobro upoznat s rezačem papira. Dvogodišnjak je često ‘pomagao’ mami pri uništavanju reklamne pošte ili dokumenata koje su odlučili baciti, pa je očito mislio da su papirnate novčanice namijenjene za istu zabavnu proceduru. Ubacio je cijelu kuvertu u rezač papira u nekom trenutku kad ga nisu imali na oku, kažu.

“Jedno pet minuta smo samo u tišini premetali izrezani novac. Nismo znali što bismo, a onda sam prekinula tišinu i rekla – pa, ovo će jednog dana biti odlična priča za govor na vjenčanju”, našalila se Jackie.

Priča bi ipak mogla imati sretan kraj: postoji državna služba koja je nadležna za uništeni novac, a službenik s kojim su razgovarali rekao im je da im vjerojatno mogu pomoći. Moraju spakirati ostatke novčanica i poslati ih poštom, a za godinu-dvije dobit će svoj novac nazad.

Par će se očito morati malo strpiti, a u međuvremenu, jedno je sigurno: rezač papira malom Leu više neće biti nadohvat ruke.