Bohemian Rhapsody u izvedbi domaćeg benda

pravila igre, cover, queen bohemian rhapsody
YouTube screenshot
Bendu Queen bilo je potrebno tri tjedna i pet različitih studija da snime pjesmu Bohemian Rhapsody

Dečki iz domaćeg benda Pravila igre odlučili su odati počast velikom Freddieju Mercuryju i Queenu, a za tu priliku odabrali su jednu od najpoznatijih pjesama svih vremena – Bohemian Rhapsody.

Pjevač grupe Ivan Penezić objasnio je da je Queen za njega najveći bend svih vremena i da je svoje prve pjevačke korake napravio upravo uz tu grupu i Freddieja Mercuryja. U čast tima velikanima, bend je nakon odgledanog filma Bohemian Rhapsody odlučio napraviti obradu istoimene pjesme.

Penezić je rekao kako je bio poseban užitak pjevati ovu pjesmu te da je cijelo vrijeme imao osjećaj kao da je Freddie prisutan i govori mu, uči ga te mu daje savjete kako da pravilno izvede pjesmu.

Međutim, neke pjesme su jednostavno savršene onakve kakve jesu i ne bi ih trebalo dirati. Bendu Queen bilo je potrebno tri tjedna i pet različitih studija da snime pjesmu Bohemian Rhapsody, koja je na kraju uključivala 180 vokalnih linija u kombinaciji s različitim instrumentima.

Cover koji izvode Pravila igre traje manje od četiri minute, dok original traje oko šest minuta. Dečki se nisu upuštali u izvođenje opernih dionica, a koliko uspješno su obradili ovo glazbeno remek-djelo, prosudite sami.