Australski Jugoslaven u strahu od nuklearnog rata: 20 godina gradi bunker u dvorištu

Foto: YouTube

Čuvar zaliha plutonija u nekadašnjoj SFRJ trenutno vodi rat sa susjedima, kojima je dozlogrdilo gledati takav prizor u susjedstvu

Jakov Lončarević, Australac podrijetlom iz bivše Jugoslavije, priprema se za rat već 20 godina gradeći bunker.

U emisiji A Current Affair reporter Martin King posjetio je Lončarevića, predstavljenog kao Jugoslavena koji se 1979. godine preselio u Melbourne, a kasnije u Minyip gdje je kupio zemljište za svoje atomsko sklonište koje gradi već dva desetljeća.

U sklonište je utrošio 2500 vreća betona, 40 tona recikliranog čelika i 20 tona drveta, a procijenio je da je do sada iznio već 40 tisuća kanti zemlje iz četiri metra dubokog bunkera. Opremio ga je zalihama od 900 kilograma šećera, 200 kilograma graha i riže, šest tisuća litara vode, mnoštvom čarapa, donjeg rublja, majica i praška za rublje kako mu ničega ne bi manjkalo u slučaju da dođe do velikog nuklearnog sukoba.

Čuvar zaliha plutonija u nekadašnjoj SFRJ trenutno vodi rat sa susjedima kojima je dozlogrdilo gledati takav prizor u susjedstvu, pa su ga prijavili mjesnom odboru i izvojevali pobjedu jer mu je zabranjen nastavak gradnje.

AUSTRALIA'S BUNKER MAN

In the unlikely event of a nuclear war, there's one Australian who's ready and waiting. Jackov has spent the best part of two decades building his very own underground bunker, leaving his neighbours very unhappy. #9ACA | SEE MORE: https://www.9now.com.au/a-current-affair/2018/extras/latest/180320/australia-s-bunker-man/?ocid=Social-ACA

Posted by A Current Affair on Tuesday, March 20, 2018