Američki krivolovac mora jednom mjesečno u zatvoru gledati Disneyev hit Bambi

krivolovac, Bambi, crtani film
YouTube
Krivolovac iz Missourija osuđen je na gledanje crtanog filma Bambi jednom mjesečno dok mu traje zatvorska kazna od preko godine dana zatvora zbog njegove uloge u ubijanju preko stotinu jelena, javljaju američki mediji u ponedjeljak.

David Berry Jr osuđen je na 15 mjeseci zatvora nakon što se izjasnio kao kriv u slučaju nezakonitog usmrćivanja divljači, koje je prema uredu za očuvanje prirode Missourija jedno od najvećih krivolova jelena u povijesti te savezne države.

Sudac okruga Lawrence također je 29-godišnjaku dosudio da mora gledati Disneyev hit Bambi iz 1942. godine, u kojem maleno lane izgubi svoju majku zbog krivolova, najmanje jednom mjesečno tijekom trajanja zatvorske kazne, objavio je NBC News.

Vjeruje se da je Berry Jr i njegova obitelj odgovorna za ubojstvo na stotine jelena u periodu od tri godine, prema vlastima iz Missourija.

“Jeleni su bili trofejni mužjaci ubijeni nezakonito, većinom noću, zbog svojih glava i rogova, a ostatak trupla ostavljen je da istrune”, rekao je tužilac okruga Lawrence Don Trotter u izjavi prošlog tjedna. (Hina)