Talentirani 11-godišnjak iz Nigerije osvaja svijet nevjerojatnim crtežima

kareem waris olamilekan, waspa, umjetnost
Instagram screenshot / @waspa_art
Kareem želi da se njegovi radovi jednog dana nađu u muzejima, u društvu drugih umjetnika poput njegova dva idola – nigerijskog umjetnika i aktivista Arinzea te velikog renesansnog majstora Michelangela

Kareem Waris Olamilekan, jedanaestogodišnjak iz Nigerije, pravo je čudo od djeteta. Dječak poznat i pod nadimkom Waspa je, naime, punokrvni umjetnik koji svojom tehničkom vještinom može parirati i mnogo starijim slikarima.

Kareem svoj umjetnički talent ‘brusi’ crtanjem po predlošku ilustracija iz školskih udžbenika i novina, ali se glas o njemu pročuo svijetom zbog zapanjujućih hiperrealističnih portreta i prizora.

The 11-year-old inspired by Michelangelo

11-year-old Kareem's art work is absolutely incredible.Via BBC News Africa

Gepostet von BBC One am Donnerstag, 28. Juni 2018

Uglavnom radi u tehnici olovke na papiru, ali ponekad posegne i za bojama; inspiraciju crpi iz svega što se događa u njegovoj okolini, a posebno iz svoje obitelji.

View this post on Instagram

work in progress #WIP

A post shared by kareem waris (@waspa_art) on

Kareem želi da se njegovi radovi jednog dana nađu u muzejima, u društvu drugih umjetnika poput njegova dva idola – nigerijskog umjetnika i aktivista Arinzea te velikog renesansnog majstora Michelangela. Ako mali Waspa nastavi napredovati dosadašnjim tempom, nema sumnje da mu će san vrlo brzo i ispuniti.

Više Kareemovih radova možete pogledati na njegovom Instagram profilu.