Diljem svijeta prosvjedi potpore za prosvjednike iz SAD-a

prosvjed, George Floyd
Wikipedia.com

Prosvjedi potpore američkim prosvjednicima nastavljaju se diljem svijeta, a na nekim mjestima došlo je do eskaliranja sukoba s policijom

I dok se situacija u SAD-u polako smiruje radi policijskog sata i angažirane Nacionalne garde, tijekom jučerašnjeg dana prosvjednici u Grčkoj opkolili su američku ambasadu u Ateni. Osim molotovljevih koktela, bacali su i druge zapaljene objekte na istu. Policija je odgovarala suzavcima.

Policija tvrdi da se okupilo oko 3 tisuće prosvjednika koji su stigli s transparentima na kojima piše: “Ne mogu disati”, “Pravda za Georgea Floyda” i “Životi crnaca su važni”.

U međuvremenu, službeni patolog dr. Baker objavio je obdukcijsko izvješće nakon autopsije provedene nad Afroamerikancem Floydom koji je 25. svibnja izgubio život radi policijske brutalnosti, a što je postao i povod za prosvjede cijeloga svijeta.

Prema obdukciji, smrt Floyda nastupila je radi srčanog zastoja, a osim toga bio je pozitivan na opasnu virusnu infekciju. Uz to, primjećene su i brojne druge ozljede i masnice na njegovom tijelu.

Sukob prosvjednika i policije u Ateni pogledajte u videu:

Izvor: Advance.hr