Top 6 najuspješnijih ženskih supermodela

portret djevojke, model
Foto: nastya_gepp/Pixabay

Ove uspješne žene porijeklom su iz različitih krajeva svijeta, a većina njih se više zapravo niti ne bavi modelingom

Iako karijera modela u prosjeku traje 10 – 15 godina, žene koje spominjemo u nastavku potrudile su se pokrenuti vlastiti biznis kako bi osigurale stalan izvor prihoda i upravo je ta njihova poduzetnost razlog zbog kojeg su se našle na listi šest najuspješnijih ženskih supermodela.

6. Tyra Banks

Tyra Banks je jedan od prvih afričko-američkih supermodela. Osim što je pozirala za naslovnice najpoznatijih svjetskih modnih časopisa, bila je i jedan od Victorijinih anđela, a često se pojavljivala i na malim ekranima. Poznata je po svom TV showu America’s Next Top Model i talk showu The Tyra Banks Show. No, ona se bavi i humanitarnim radom. Osnovala je zakladu Tyra Banks TZONE koja za cilj ima pomoći mladim djevojkama koje imaju problema sa samopouzdanjem. Procjenjuje se kako neto vrijednost ovog bivšeg supermodela iznosi oko 90 milijuna dolara.

5. Christie Brinkley

Christie Brinkley su nekada nazivali najseksipilnijom ženom svijeta, a ona i danas kao šezdesetogodišnjakinja svojim izgledom i pozitivnošću plijeni pažnju gdje god se pojavi. Christie je svjetsku popularnost stekla nakon što se pojavila u časopisu Sports Illustrated, u kojemu se nakon toga pojavljivala još tri puta.

Svoje je prihode povećavala brojnim glumačkim ulogama, knjigama i pokretanjem linije za njegu kože, ali najveći dio dolazi od ulaganja u nekretnine. Ukupna neto vrijednost ovog nekadašnjeg supermodela procjenjuje se na 100 milijuna dolara.

4. Cindy Crawford

Cindy Crawford se modelingom počela baviti još kao tinejdžerica, a popularnost je stekla zahvaljujući reklamama koje je snimila za Pepsi i Clairol. Sada se bavi dizajniranjem namještaja, a napisala je i knjigu o svom životu. Neto vrijednost Cindy Crawford procjenjuje se na više od 100 milijuna dolara.

3. Heidi Klum

Heidi Klum se nakon pobjede na jednom natjecanju ljepote 1990. godine u rodnoj Njemačkoj pojavila na naslovnicama brojnih popularnih časopisa, a s vremenom je postala i jedan od najpopularnijih Victorijinih anđela. Osim modelingom, Heidi se bavila i glumom i dizajnom, a mlađe generacije ju danas najviše pamte po voditeljskom angažmanu u TV emisijama Germany’s Next Top Model i Project Runway. Procjenjuje se kako njena neto vrijednost iznosi oko 120 milijuna dolara.

2. Gisele Bündchen

View this post on Instagram

Coming soon… ✨ Em breve…

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

Gisele Bündchen je tijekom 2000-ih bila najplaćeniji model u svijetu, no novac koji je zaradila zahvaljujući pojavljivanju na modnim pistama i na naslovnicama popularnih časopisa rado dijeli s potrebitima, pa je tako uključena u nekoliko dobrotvornih zaklada u Brazilu i SAD-u. Njena neto vrijednost procjenjuje se na gotovo 400 milijuna dolara.

1. Kathy Ireland

Kathy Ireland je bogatstvo stekla modelingom i pojavljivanjem na malim ekranima, a dodatno ga je povećala osnivanjem vlastite multinacionalne kompanije. Procjenjuje se kako njena neto vrijednost iznosi oko 500 milijuna dolara što Kathy čini najuspješnijim ženskim supermodelom današnjice.