Skriveni biseri Europe

Wikimedia commons

Za putovanje iz snova nije potrebno ići na najpopularnija mjesta poput Berlina, Pariza i Barcelone

Europa je prepuna skrivenih malih gradova koji su rijetko posjećeni, iako njihova ljepota nije ništa manja nego ona najpoznatijih turističkih gradova.

Donosimo Vam 7 najslađih i najromantičnijih!

Zaštićeno alpsko područje koje privlači posjetitelje rajskim krajolikom

1. Colmar, Francuska

Ovaj predivni gradić nalazi se na obali Francuske, a u njegovoj arhitekturi se očitavaju njemački i francuski elementi. Colmar se također smatra središtem vinske regije Alsace, jer tamošnja suha klima omogućava proizvodnju vina.

Flickr

2. Manarola, Italija

Piktureskna Manarola nalazi se u Italiji, a najbolje ju je posjetiti u proljeće ili ranu jesen. Jedan je od najstarijih gradića u regiji Cinque Terre, a crkva San Lorenzo, datira iz 1338. godine.

Wikimedia Commons

3. Ronda, Španjolska

Ovaj biser Španjolske nalazi se u provinciji Malaga, a podsjeća na scenu iz Gospodara prstenova. Legenda kaže da su s visokih stijena Ronde u srednjem vijeku bacali – vještice.

Wikimedia Commons

4. Hallstatt, Austrija

Argonauti in digiUno na putu u Mongoliju

Ovaj grad na istoimenom jezeru u Austriji, uz svoje drvene kućice i neobičan izgled zasigurno se nalazi na listi najljepših mjesta na svijetu, a na samo pet sati udaljenosti of Zagreba, isplati ga se posjetiti.

Wikimedia Commons

5. Annecy, Francuska

Zbog predivne rijeke koja prolazi kroz grad i dvorca u blizini, Annecy podsjeća na mjesto iz bajke, a idealan je za romantična putovanja.

Pixabay

6. Giethoorn, Nizozemska

Selo Giethoorn, nalazi se u blizini Amsterdama i ima samo 2,620 stanovnika. Nazivaju ga Venecijom Nizozemske jer se promet odvija na vodi, a zanimljivost je da ima čak 180 mostova.

Wikimedia Commons

7. Delft, Nizozemska

Skriveni biser Europe, Delft, osim po svom Sveučilištu, zanimljiv je i po činjenici da je 1654. godine gotovo cijeli grad uništen u eksploziji, u kojoj je tragično poginuo i jedan od najobećavajućijih učenika Rembrandta.

Pixabay

Ovdje možete preuzeti našu aplikaciju!