Najpopularnije destinacije u Hrvatskoj

Flickr
Volite li putovanja i avanturističkog ste duha, ove će destinacije zasigurno privući vašu pažnju. Hrvatska je turistička zemlja koja nudi mnoštvo prirodnih ljepota, a ovo su samo neke od njih koje vrijedi posjetiti.
Sakarun, Dugi otok

Prekrasna pješčana plaža Sakarun ili Saharun, smjestila se na Dugom otoku, u blizini naselja Božava, Veli rat, Verunić i Soline. Ova plaža iz godine u godinu privlači sve veći broj turista, a osim prekrasne plave boje mora i čistoće, posebna je po sitnom bijelom pijesku koji joj daje dodatnu čar.

Flickr
Lokrum, Dubrovnik

Otok Lokrum smješten je u dubrovačkom akvatoriju, a možda je najpoznatiji po tome što je bio jedna od lokacija snimanja poznate serije „Game of Thrones“. Isto kao i u Dubrovniku, na Lokrumu postoji poseban obilazak lokacija snimanja serije, no ono što ovo mjesto čini posebnim je priroda i povijest koju otok nosi.

Flickr
Dvorac Trakošćan

Dvorac Trakošćan jedan je od najpoznatijih i najatraktivnijih dvoraca u Hrvatskoj, a smješten je u Hrvatskom Zagorju. Okružen prirodnim ljepotama, parkom, šumom te Trakošćanskim jezerom odiše elegancijom i historijskim duhom.

Flickr
Stiniva, Vis

Možda jedno od najpopularnijih morskih lokacija posljednjih godina je otok Vis, točnije uvala Stiniva, jedna od najatraktivnijih uvala u Hrvatskoj. Tu se nalazi šljunčana plaža, a njezina posebnost su stijene koje ju okružuju i time daju neobičan izgled uvali.

Flickr
Rovinj

Rovinj se smjestio na zapadnoj obali Istre i to je gradić koji odiše nekom posebnom energijom koja privlači domaće i strane posjetitelje. Posebnost ovog grada je netaknuta mediteranska atmosfera koja se očituje u njegovoj infrastrukturi, zbijenih kuća, uskih ulica i malih trgova.

Flickr
Mali Lošinj

Kvarnerski otok koji je turistički napredovao posljednjih godina, posebice zahvaljujući ulaganjima u luksuzni hotelski smještaj i u povezanost s kopnom. No, ono što ovaj otok čini posebnim su prekrasne plaže i neotkrivene uvale, mediteranska infrastruktura te gastronomija. Također, još jedna zanimljivost, koja pridonosi publicitetu mjesta, je ta da je ministar turizma Gari Cappelli rodom s Malog Lošinja.

Flickr
Plitvička jezera

Najstariji i najveći nacionalni park u Hrvatskoj koji svojim ljepotama privlači turiste tijekom cijele godine. Posebnost parka je što je smješten u šumovitom kraju, a sastoji se od 16 jezera ispunjenih kristalnom modrozelenom vodom. Zimska idila zaleđenih jezera ili ljetna idila okupana suncem i žarkim bojama, kako god bilo, definitivno jedna od najpoznatijih lokacija za domaće i strane goste.

Flickr
PP Kopački rit

Park prirode Kopački rit smješten je u Baranji, između rijeka Dunav i Drava, te je najstariji park prirode u Hrvatskoj. To je poplavno područje, jedno od najvećih u Europi, a dom je brojnih vrsta ptica. Posebnost parka je ta što ovisno o intenzitetu plavljenja tijekom godine mijenja svoj izgled.

Flickr