Žiri i publika složni: promotivni video HTZ-a najbolji turistički promidžbeni spot na svijetu

HTZ / YouTube screenshot

Video ‘Ambasadori hrvatskog turizma’ osvojio je prestižne nagrade žirija i publike na međunarodnom natječaju Travel Video Awards

Promotivni video Hrvatske turističke zajednice za 2018. godinu proglašen je najboljim svjetskim promidžbenim spotom turističke destinacije po odluci stručnog žirija Citizine Networksa i National Association of Broadcasters. Nagrada ‘Travel Video Awards’ hrvatskom je spotu dodijeljena u kategoriji ‘Best Video by a Tourism Organization’, u konkurenciji od 44 prijave pristigle sa svih strana svijeta.

Osim žirija, video HTZ-a prepoznala je i publika: u online anketi, najveći broj glasova pripao je Hrvatskoj te je video proglašen najboljim turističkim promotivnim spotom za 2017. godinu.

Nagradu je preuzeo direktor HTZ-a Kristjan Staničić na svečanoj dodjeli u Las Vegasu. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u izradi videa, kao i svima čiji su glasovi doveli do ovog važnog priznanja za HTZ i Hrvatsku kao destinaciju. “Ovo je potvrda da u Hrvatskoj turističkoj zajednici, zajedno s partnerima, kreiramo vrhunske promotivne sadržaje koji su međunarodno prepoznati i prihvaćeni od strane struke, ali i od strane brojnih ljubitelja putovanja diljem svijeta”, rekao je Staničić pri preuzimanju nagrade.

Natječaj je imao devet kategorija u kojima je ukupno prijavljeno više od 360 projekata, pri čemu je svaka kategorija imala četiri finalista. Uz Hrvatsku, u kategoriji promotivnog videa turističke organizacije bili su nominirani Peru, Kolumbija i Jordan.

Nagrađeni video ‘Ambasadori hrvatskog turizma’ sniman je na istaknutim lokacijama u Hrvatskoj, a u njemu je sudjelovalo 10 svjetski poznatih ličnosti iz svijeta sporta i umjetnosti, od Luke Modrića i Ivana Rakitića do dua 2Cellos i Zrinke Cvitešić.

HrTurizam