U Vukovar ove sezone dolazi preko 220 riječnih kruzera

dunav, vukovar, turizam, kruzer
Pixabay
Grad Vukovar radi na daljnjem turističkom brendiranju i obogaćivanju ponude

Vukovar u posljednjih nekoliko godina bilježi značajan rast u turizmu te je trenutno grad s najvećim brojem pristajanja riječnih kruzera u Hrvatskoj. Lučka uprava najavila je da će ove sezone grad na Dunavu posjetiti 223 riječna kruzera koji će dovesti oko 40.000 turista.

Najveći broj posjetitelja dolazi s proputovanja Dunavom, u sklopu kojih pristanu u Vukovaru te obiđu grad. Prvi luksuzni kruzer ove godine u Vukovaru je pristao 15. ožujka, a posljednji će zaključiti sezonu sredinom studenog.

Prema riječima gradske pročelnice za turizam Marine Sekulić, najviše gostiju s kruzera dolazi iz SAD-a, Kanade, Japana i skandinavskih zemalja. Svake godine primjetan je sve veći interes turista za Vukovar, tako da Grad planira daljnje turističko brendiranje i obogaćivanje ponude u gradu.

Sekulić je dodala i da grad u skladu s ciljem daljnjeg turističkog rasta trenutno financira školovanje deset turističkih vodiča sa znanjem engleskog jezika. “Vukovar je svakako destinacija koja ima što ponuditi turistima počevši od dva muzeja, preko barokne jezgre grada pa sve do ratnog turizma”, rekla je Sekulić.

Lokalni.hr