Velike investicije EBRD-a u turistički sektor

Turizam, D Marinas BV, ulaganja
Flickr
Širenje poslovanja omogućit će nove poslovne prilike

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisivanjem ugovora o kupnji gotovo 25 posto udjela, postala je dioničar tvrtke D Marinas B.V. što je postala najveća investicija EBRD-a u sektor turizma u svojoj povijesti, prenosi Poslovni dnevnik.

Investicija, vrijedna 70 milijuna eura, nastala je u okviru Programa uključivog turizma za istočno Sredozemlje, a njome će se financirati planovi razvoja kompanije, upravljanje marinama i slično. Glavni cilj programa je stvaranje uvjeta za napredak lokalnog turizma ulaganjem u hotele i turističke kompanije. Ta će investicija, osim poticanja razvoja turizma, omogućiti otvaranje novih radnih mjesta. Također, novi projekt kompanije uključuje korištenje tehničkih sredstava EBRD-ovog Posebnog fonda dioničara namijenjenih financiranju edukacijskih programa posebice za mlade i žene.

Jurgen Rigterink, potpredsjednik EBRD-a kazao je kako će ulaganja otvoriti mogućnosti za lokalne poduzetnike te stvoriti nova radna mjesta. “Početak turističke sezone pravo je vrijeme za potpisivanje ugovora o ovako važnoj investiciji, kojom EBRD daje prijeko potreban kapital za nastavak razvoja”, poručio je Rigterink.

Kompanija D Marinas B.V. je jedini međunarodni lanac marina u istočnom Sredozemlju, a vlasnik kompanije je Doğuş Holding A.S., jedan od tri najveća konglomerata privatnog sektora u Turskoj, ali i dugogodišnji partner EBRD-a.