Odlazak glazbene legende: umro je Oliver Dragojević

Oliver Dragojević
YouTube screenshot
Javnost se cijeli dan oprašta od poznatog pjevača, uz čije su neponovljive pjesme odrasli milijuni ljudi u Hrvatskoj i regiji
Jutros je u Splitu u 71. godini života preminuo Oliver Dragojević. Legendarni pjevač umro je u 5 sati ujutro u splitskoj bolnici, godinu dana nakon što je obolio od raka pluća.

Glazbena karijera Olivera Dragojevića trajala je više od 50 godina. Snimio je 23 albuma i tijekom karijere ostvario golem broj nastupa kako u Hrvatskoj, tako i u čuvenim dvoranama diljem svijeta. Oliver je nastupao pred punim gledalištima u Carnegie Hallu u New Yorku, Royal Albert Hallu u Londonu, Olympiji u Parizu i Opera Houseu u Sydneyju.

Otkad je objavljena vijest o odlasku voljene glazbene legende, javnost je ujedinjena u tuzi i prisjećanju na Olivera i njegove kultne pjesme. Na društvenim mrežama od Olivera su se oprostili mnogi obožavatelji, od kolega glazbenika i drugih istaknutih javnih ličnosti do ‘malih ljudi’ koji su odrasli uz njegove prepoznatljive melodije.

Posljednji ispraćaj Olivera Dragojevića održat će se u utorak s početkom na splitskoj Rivi, a sprovod dan kasnije u Veloj Luci na Korčuli u krugu obitelji i prijatelja.

Njegovi stihovi ostat će upisani u vječnost. Opraštamo se od Olivera uz ovu emotivnu izvedbu jedne od njegovih najpoznatijih pjesama: