U jednoj slavonskoj općini trgovine više neće raditi nedjeljom

trgovina, supermarket, rad nedjeljom
Pixabay
Vlasnici trgovina i pekarnica u Općini Ivankovo prihvatili su sugestiju da poslovne objekte zatvore nedjeljom i blagdanom kako bi radnici imali dan odmora

U tri naselja Općine Ivankovo, smještene u Vukovarsko-srijemskoj županiji, trgovine i pekare više neće raditi nedjeljom. Odluka stupa na snagu u nedjelju, 2. rujna u naseljima Ivankovo, Retkovci i Prkovci, prenosi Jutarnji.

Načelnik Marko Miličević objavio je službeno priopćenje na svojoj Facebook stranici i zahvalio se vlasnicima trgovina i pekarnica koji su prihvatili sugestiju općine.

“Ovom odlukom pokazali smo snagu, zajedništvo te iskazali svoj identitet, vjerodostojnost, brigu za obitelj te potaknuli osjećaj solidarnosti”, napisao je načelnik.

“Poštovani mještani, samo zajedništvom i suradnjom te življenjem stavova koje zagovaramo moguće je napraviti pozitivne pomake u društvu. To podrazumijeva težak put, no želimo li osigurati dostojanstven život svakom čovjeku, moramo početi živjeti vlastito dostojanstvo, a ono sadrži i to da poštujući dostojanstvo ostalih izaberemo biti solidarni – da ne idemo u trgovinu nedjeljom i blagdanom već kupnju namirnica i stvari koje nam trebaju ostavimo za subotu ili za ponedjeljak u trgovinama i pekarama na području naše Općine”, stoji u priopćenju.

Priopćenje načelnika Općine Ivankovo o radu trgovina i pekarnica nedjeljom i blagdanima

Gepostet von Marko Miličević – načelnik Općine Ivankovo am Freitag, 31. August 2018