U Dalmaciji buknuo požar, vatrogasci se bore s plamenom

požar, dalmacija
YouTube screenshot
Na terenu kod Lokve Rogoznice požar obuzdava 156 vatrogasaca iz 26 postrojbi

Danas oko 14 sati buknuo je požar na području Lokve Rogoznice u Dalmaciji. Na teren su prvi izašli vatrogasci s područja Omiša i pokušali lokalizirati požar, ali se zbog sve jačeg vjetra plamen ubrzano širio prema zapadu. Angažirana su četiri kanadera i dva AirTractora, a na terenu je i 156 vatrogasca iz 26 postrojbi, javlja Slobodna Dalmacija.

Zapovjdenik DVD Omiš Višeslav Pešić u prvoj izjavi rekao je da se požar proteže od Lokve Rogoznice prema Mediću. Gori i između kuća, a jak maestral i nepristupačan brdoviti teren otežavaju posao vatrogascima.

Požar se širio tolikom brzinom da je vatra zahvatila dva vozila DVD-a Omiš, cisternu i navalno vozilo. Vatrogasci su na vrijeme izašli i nitko nije ozlijeđen.

U požaru kod Lokce Rogoznice – Ivašnjak, koji je buknuo oko 14 sati, aktivirana su četiri kanadera i dva AirTractora, brojna vatrogasna društva, blokiran promet prema Splitu, vatra se približa kućama, izgorjele su dvije vatrogasne cisterne, vatrogasci su spašeni…

Gepostet von HRT Radio Split am Samstag, 11. August 2018

Oko 17 sati, zapovjednik Pešić je za Slobodnu Dalmaciju potvrdio da se na terenu vidi napredak i da napori zračnih i zemaljskih vatrogasnih snaga daju rezultate. Požar je okružen, a vatrogasci se nadaju da vjetar neće odnijeti žar na drugu lokaciju gdje bi se suha zemlja mogla lako zapaliti. Kuće su obranjene i nisu u opasnosti, potvrdio je Pešić.