Stanovnici Mljeta očajni: i po aspirin moraju u Dubrovnik

lijekovi, carina
Max Pixel
Općina Mljet već mjesecima ne može naći zamjenu za dosadašnju ljekarnicu iako nude plaću od 10 tisuća kuna. Stanovnici po lijekove moraju ‘potegnuti’ do Stona ili Dubrovnika

Jedina ljekarna na Mljetu, tj. Depo lijekova u Babinu Polju gdje je 1100 stanovnika dosad nabavljalo lijekove, zatvorila se u svibnju kad je dežurna ljekarnica otišla u mirovinu.

Na otoku imaju dvoje liječnika koji rade cijelu godinu, dodatnu zdravstvenu ekipu kao pojačanje u turističkoj sezoni, a i sanitetsko vozilo. Jedino u ljekarni trenutno nema tko raditi pa su i ‘domaći’ i turisti prisiljeni po lijekove odlaziti u Ston ili Dubrovnik.

Ljekarne Dubrovnik, u čijem je vlasništvu i mljetski Depo, već su raspisale jedan javni natječaj za novog zaposlenika, ali se odabrani kandidat iz Zagreba u zadnji tren predomislio zbog obiteljskih razloga. Načelnik općine Mljet Đivo Market najavio je da će ponovno raspisati natječaj jer situacija polako postaje krizna, piše Večernji list.

Općina će novom ljekarniku osigurati plaćeni smještaj te ponuditi plaću od najmanje 10 tisuća kuna. Dok se natječaj ne zaključi, u općini razmišljaju o zapošljavanju osobe koja bi lijekove donosila iz Dubrovnika na Mljet kako bi se stanje barem malo poboljšalo dok traje sezona.