Predsjednik uprave INA-e podnio ostavku

Zoltan Aldott / YT screenshot

Dosadašnjeg čelnog čovjeka Ine zamijenit će Sandor Fasimon

Iznenađujuća vijest priopćena je iz INA-e: predsjednik uprave Zoltán Áldott podnio je ostavku u četvrtak, 12. travnja.

Áldott je u kompaniju stupio kao član nadzornog odbora nakon ulaska MOL-a 2003. godine. Poziciju predsjednika uprave obnašao je od 2010. godine, a kako mu je nedavno NO produljio mandat za godinu dana, recentne vijesti u najmanju su ruku neočekivani razvoj događaja.

Generalna skupština MOL-a predložila je da Áldotta na dosadašnjoj poziciji zamijeni Sandor Fasimon, član Odbora izvršnih direktora MOL Grupe od 2011. godine.

“G. Áldott izvrsno se nosio s ozbiljnim izazovima, što također pokazuju i rezultati Ine za 2017. godinu. Uz to, g. Áldott uložio je maksimalne napore kako bi transformirao Inu iz državne u kompaniju koja posluje po tržišnim načelima u skladu s najboljim međunarodnom poslovnom praksom. MOL je najavio kako želi predložiti Nadzornom odboru Ine imenovanje g. Sandora Fasimona na poziciju predsjednika Uprave Ine. G. Fasimon član je Odbora izvršnih direktora MOL Grupe od 2011. godine, što će ostati i nakon što preuzme novu poziciju u Ini. Jedan je od najiskusnijih rukovoditelja”, priopćio je MOL.

Očitovanje MOL-a u cijelosti donosi Poslovni dnevnik.