Policija dobiva zatvoreni mirovinski fond

Nakon cestara, liječnika, učitelja i željezničara zatvoreni mirovinski fond su osnovali i policajci

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) je u utorak na sjednici odobrila Erste društvu upravljanje mirovinskim fondovima osnivanje i upravljanje Policijskog zatvorenog dobrovoljnog mirovinskog fonda (ZDMF).

Iz Erstea su pojasnili da je dogovor postignut nakon pregovora s Nezavisnim sindikatom djelatnika MUP-a, a policijski ZDMF će biti ponuđen svim članovima sindikata i vjeruju da će veliki broj članova prihvatiti ponudu. Pri ulaganju će se u obzir uzimati dobna struktura, horizont i dinamika vršenja uplata.

S Ersteom pregovarao i Sindikat policije Hrvatske

Iz Nezavisnog sindikata nisu bili dostupni za komentar o tome zašto su se odlučili biti pokrovitelj fonda i koliko članova bi moglo pristupiti, a u Sindikatu policije Hrvatske (SPH) kažu da podržavaju sve aktivnosti usmjerene u planiranju što boljih uvjeta za život u mirovini, a i sami su proteklih desetak godina vodili pregovore oko osnivanja zatvorenog mirovinskog fonda s nekoliko mirovinskih osiguravajućih društava, među njima je bio i Erste.

Predsjednik SPH Dubravko Jagić otkriva da su prve razgovore vodili s Croatia osiguranjem još 2004. godine, a u posljednjih nekoliko mjeseci su s Ersteom razgovarali o prednostima i nedostacima u odnosu na otvoreni mirovinski fond.

Izvor: Poslovni dnevnik